Diari Més

Comerç

El raval Santa Anna de Reus tancarà un tram, de nou, sense consens dels botiguers

Bona part defensen que «no és el moment» d’aplicar el tall al trànsit, que començar demà, i altres mantenen que «no afectarà»

La pilona de Prim es mourà a al'alçada del carrer de Santa Anna.

El raval Santa Anna de Reus tancarà un tram, de nou, sense consens dels botiguersOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A partir de demà, dissabte dia 1 d’agost, la pilona que barra l’accés de vehicles a la plaça Prim des del raval de Santa Anna, davant del carrer Salvador Espriu, s’avançarà per tal de generar el tall al trànsit uns metres abans, a l’alçada del carrer Santa Anna. Tot aquest tram fins arribar a la plaça quedarà, doncs, reservat per als vianants en horari d’11 a 2 h., coincidint amb la limitació de la càrrega i descàrrega al Mercadal. Entre l’antiga ubicació de la pilona i la nova es localitzen una vintena de comerços que han rebut sense consens aquest nou tancament –ara parcial– del raval.

Una part important dels botiguers lamenta que, en plena reactivació després del tancament exigit per la covid-19 i amb el sector intentant ara recuperar el temps perdut, «no és moment per fer canvis que trastoquin les rutines dels clients o que dificultin l’entrada del poc turisme que s’espera». Recorden, a més, que aquest «és un carrer comercial i no hauria de posar dificultats als negocis» i asseguren que la prova pilot de limitació als cotxes i motos que es va dur a terme al global del raval durant l’hivern «no ens va portar un augment dels guanys sinó que més aviat vam perdre».

També hi ha botiguers que hi creuen i defensen que «no sentir el soroll dels vehicles serà positiu per a tots» i que el tall «no repercutirà en què la clientela no vingui ni serà un motiu que els tiri enrere». I una altra part, finalment, apunta que «el fet que estigui obert o tancat no té cap influència ni positiva ni negativa».

Caràcter comercial

Janna Estilistes és un dels establiments actius a la zona on ara es restringirà el pas de vehicles. Des del negoci expliquen que «no ens sembla correcte» que es traslladi la pilona i valoren que «la gent que ve de fora tindrà dificultats i també serà un problema per a les persones amb mobilitat reduïda». Pensen que el tancament «no es gestiona bé» i valoren que «hi ha altres coses pendents al carrer com incrementar la neteja o rehabilitar façanes». Si les limitacions a la circulació hi han de ser, demanen que les pilones «tinguin, per exemple, un comandament». En el projecte de tancament definitiu del raval de Santa Anna, que s’implantarà a partir del 2021, sí que es preveu l’ús de la tecnologia intel·ligent, però no ara.

Per la seva banda, des d’Ester Martín expliquen que a l’hivern «les vendes ens van caure» i que el nou pas «no ens agrada». Demanen «no generar més estrès als clients, que ja surten de casa prou preocupats per les mesures de la covid» i expliquen que «si per a qui coneix la ciutat ja és complicat, qui vingui de fora i es comenci a trobar carrers tallats desistirà». «En lloc de potenciar el comerç local, es fomenten els centres comercials i internet», critiquen, i reivindiquen el caràcter comercial del raval alhora que apunten que «la ciutat té altres zones específicament dedicades a l’esbarjo». En un sentit similar s’expressen des de Súper Fruit, on expliquen que «la prova no ens va anar bé, pensem que les coses s’han de facilitar en lloc de complicar-les i això no ajudarà».

Passejar millor

En l’altra cara de la moneda, des de Viatges Alemany valoren que «per la nostra tipologia de negoci, no és negatiu i ens sembla bé» i esperen que «la gent podrà passejar millor». A la cafeteria La Raval Santanna i la botiga M&S no esperen que la recol·locació de la pilona tingui cap efecte sobre els seus negocis i expliquen que «ens va més o menys igual tant si està obert el trànsit com si està tancat».

tracking