Diari Més

Economia

L'Ajuntament de Reus injectarà 460.000 euros en ajuts a unes 500 empreses

Activa dos programes d’ajuts amb diverses línies

El regidor d'Empresa, Carles Prats, ahir.

Ajuntament de Reus, regidor d'Empresa, Carles PratsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Al setembre, com a molt tard, posarem en marxa línies d’ajut per un import de 460.000 euros de les quals es podran beneficiar entre 400 i 600 empreses de la ciutat». Ho explicava ahir el regidor d’Empresa, Carles Prats, en la presentació dels programes de subvencions per dinamitzar el sector empresarial inclosos al Pla per a la Reactivació Econòmica i Social.

En detall, un primer programa és el de subvencions extraordinàries per pal·liar els efectes de la covid-19, que té dues línies. Una d’elles és la d’ajuts a les empreses obligades a suspendre la seva activitat per la pandèmia i s’adreça a les empreses i autònoms de la ciutat que han vist la seva activitat empresarial greument afectada i disminuïts els seus ingressos per l’estat d’alarma. La quantia de la subvenció variarà entre els 1.000 i els 1.500 euros. Podran ser beneficiàries les empreses que s’ajustin, com a requisit general, a la condició que el seu percentatge d’ingressos s’hagi vist reduït en el segon trimestre del 2020 en un 50% respecte el mateix període de l’any anterior. En el cas que tinguin una antiguitat inferior a un any, la comparació es farà amb la mitjana de la facturació mensual des de l’alta de la seva activitat. Les despeses subvencionables en aquest cas són el lloguer del local, la seguretat social, llum, aigua, gas, telefonia i Internet, alarma i gestoria.

La segona línia dins del primer programa és la d’ajuts a les empreses per l’adaptació del negoci a les mesures decretades per cada sector. S’adreça a les empreses i autònoms de Reus que hagin fet inversions en la seva activitat empresarial per tal d’adaptar-la a les mesures decretades per la covid-19 a cada sector. Per optar a les ajudes els negocis cal que hagin realitzat una inversió mínima de 400 euros en despeses subvencionables. L’ajut es distribuirà de forma proporcional entre tots els concurrents amb un import del 80% de la inversió realitzada i per un import màxim de 500 euros. Les despeses subvencionables inclouen, entre altres, mampares de protecció, adaptació de l’aire condicionat, mecanismes de control horari, papereres, dispensadors de gel o termòmetres.

També a emprenedors

D’altra banda, hi ha un segon programa que se centra en subvencions a empreses i emprenedors. Aquest té, igualment, dues línies. Una és la de foment a la creació i establiment d’empreses a Reus. Està destinada a les empreses de recent creació amb un establiment a Reus i que realitzin una inversió mínima de 10.000 euros per la seva posada en funcionament. La segona línia és de foment al manteniment d’un establiment o negoci a través d’un traspàs. Està específicament adreçada a les empreses establertes a Reus, que adquireixen un negoci ja en funcionament, que continuïn la seva activitat econòmica en el mateix establiment i que hagin realitzat una inversió mínima de 10.000 euros en despeses subvencionables.

tracking