Diari Més

Salut

El CAP Sant Pere incorpora una nova sala de raigs X amb intel·ligència artificial

Amb aquest equipament s’evitaran desplaçaments a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona

Imatge d'arxiu del CAP Sant Pere.

USITAC denuncia que el CAP Sant Pere «no té material per un rebrot»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CAP Sant Pere de Reus compta amb una nova sala de raigs X digital directa que millora el servei que es presta en aquest centre. Aquesta millora tant l’ergonomia de l’operador com l’ergonomia del pacient, sobretot en posicions extremes, i compta amb tecnologia digital d’última generació que permet una reducció i control de la dosi de radiació que rep el pacient. La nova sala utilitza intel·ligència artificial en els processats per millorar la qualitat d’imatge i el diagnòstic.

Amb el nou equipament també es pot visualitzar la imatge en la mateixa estació de control de la sala als pocs segons i en una pantalla de major mida i resolució. A més, disposa de la possibilitat de fer una radiografia de cos sencer mitjançant la superposició de vàries imatges –pasting– sense moure el pacient ni que el tècnic d’imatge pel diagnòstic hi hagi d’intervenir.

Per tal d’instal·lar aquesta nova sala s’han adequat els espais incloent nova il·luminació, nous acabats en el terra, parets i sostres més asèptics i d’una qualitat millorada. S’ha adaptat els accessosi el vestuari per tal de facilitar l’entrada de persones amb mobilitat reduïda.

Actualment, hi ha una capacitat per a fer 50 proves diàries, i amb el nou equipament es podria arribar a 75 proves diàries. A més, a partir d’ara l’usuari ja no s’haurà de desplaçar fins l’Hospital Universitari Joan XXIII per fer-se escoliogrames, prova que s’utilitza per a diagnosticar possibles desviacions de l’esquena, així com telemetries, prova que s’utilitza en el diagnòstic en el creixement dels nens.

Durant l'estat d'emergència per la pandèmia, la nova màquina ha permès l'establiment d'un circuit específic per estudis de pacients no sospitosos d'infecció per Covid-19, diferenciat del circuit per a estudis a pacients sospitosos de patir infecció. Aquests circuits es mantindran de forma paral·lela mentre sigui necessari.

L’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI)

L’IDI és una empresa pública adscrita al CatSalut. La seva missió principal és la gestió, l'administració i l’execució dels serveis de diagnòstic per la imatge i de medicina nuclear. Els centres IDI es troben a Barcelona, Girona, Lleida, Metropolitana Nord (Badalona), Metropolitana Sud (Bellvitge), Tarragona i Terres de l’Ebre, on ofereixen uns serveis propers als ciutadans i als professionals, tant en l’àmbit de l’atenció hospitalària, com en de l’atenció primària de salut i d'altres línies assistencials.

tracking