Diari Més

Turistes britànics aterren a l'Aeroport en vols de Ryanair tot i la quarantena

L’aerolínia manté, almenys de moment, les 6 connexions que operava des de Reus amb el Regne Unit abans d’aquesta mesura

Un grup de joves que van arribar ahir a l'Aeroport de Reus en un avió procedent d'East Midlands.

Turistes britànics aterren a l'Aeroport en vols de Ryanair tot i la quarantenaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ryanair seguirà operant, com a mínim d’entrada, els vols entre el Regne Unit i Espanya que havia programat i comercialitzat abans que el govern anglès anunciés la quarantena obligatòria de 14 dies per a tots els visitants procedents de l’Estat. La decisió implica, tal com confirmen fonts de la companyia, la continuïtat de l’activitat a l’Aeroport de Reus, on «de moment, les rutes funcionaran amb normalitat». Des de la capital del Baix Camp, Ryanair ofereix ara sis connexions amb el Regne Unit: Birmingham, East Midlands, Manchester, Londres (Southend i Stansted) i Liverpool.

Ahir, al punt de les 21.30 h., va aterrar a Reus un avió procedent d’East Midlands. Ryanair realitza l’enllaç amb un model Boeing 737-8AS, que té capacitat per al voltant de 160 passatgers però en transportava 35. El vol està entre els primers que han arribat a la Costa Daurada ja amb la quarantena britànica vigent. Un dels viatgers, Michael Nevin, explicava al Diari Més, després de baixar de l’avió i superats tots els controls que s’han implantat arran de la covid-19, que «com que treballo pel meu compte i des de casa meva, em podré permetre complir la quarantena sense que sigui un problema». Nevin, que ha escollit la zona per passar uns dies de vacances amb el seu grup d’amics, apuntava, sobre el tancament dels locals d’oci nocturn a Catalunya, que «tampoc ens ha semblat un inconvenient perquè no és el que buscàvem, venim a gaudir de la platja i a relaxar-nos sense més».

Un perfil familiar

La majoria dels passatgers que ahir desembarcaven a Reus, però, eren famílies, com la de Natalia González i Peter Wye, que també han vingut en busca d’uns rajos de sol amb les seves filles i s’hi estaran durant dues setmanes. «No creiem en la quarantena, no pensem que sigui la mesura més encertada», explicava Wye, que apuntava que «no té sentit i ens sembla ridícul perquè Espanya és un país més segur que Regne Unit en aquest sentit». Ambdós detallaven que «tenim familiars a Vilanova i ells ens han dit com està tot aquí, i sabem que aquest és un lloc on les mesures s’estan aplicant de forma molt estricta». Per això, «a la tornada, ens farem un test i serà això el que ens servirà per veure si hi ha hagut cap problema».

Ryanair, que no acostuma a aportar informació sobre l’ocupació dels seus vols, tampoc ho ha fet en relació als enllaços amb el Regne Unit ni aclareix si s’han produït cancel·lacions relacionades amb la quarantena britànica. Des des del juliol, opera una desena de rutes a Reus, que ha perdut Gdansk, Bristol i Eindhoven.

tracking