Diari Més

Urbanisme

La plaça de la Sang de Reus tindrà nou arbrat i una pilona que regularà els vehicles

L’espai, que va ser totalment reformat al 2019, incorporarà un quadre de preses per celebrar-hi actes

En la plaça es van invertir l'any passat 500.000 euros.

La plaça de la Sang de Reus tindrà nou arbrat i una pilona que regularà els vehiclesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça de la Puríssima Sang viurà intervencions de millora vinculades a «noves necessitats» que motiven «actuacions puntuals» en aquesta zona de la ciutat, completament reformada amb una inversió de prop de 500.000 euros i reoberta a la ciutadania l’estiu del 2019. L’Ajuntament de Reus ha aprovat ara un projecte que preveu, entre altres qüestions, la instal·lació d’una pilona retràctil automàtica per la regulació de l’accés de vehicles. La pilona permetrà, tal com indiquen fonts municipals, l’entrada i sortida de cotxes fúnebres per serveis que s’oficien a l’Església de la Sang, donat que habitualment la plaça està del tot tancada al trànsit. També s’espera facilitar, d’aquesta forma, el pas de vehicles oficials.

La zona guanyarà, segons concreta el projecte, alguns arbres en escocells que es crearan i noves magnòlies que es plantaran a la jardineria ja existent. La qüestió de la vegetació havia estat polèmica durant l’execució de la reforma de la plaça, quan almenys una part del veïnat va considerar que la Sang s’havia transformat en un àmbit excessivament urbanitzat, sense plantes ni ombra. Una situació molt similar s’havia donat poc abans, igualment coincidint amb la remodelació de la plaça Catalunya, quan es va generar entre els habitants de la zona un moviment contrari a la retirada de dos pins.

Daus de formigó

D’altra banda, les actuacions a la plaça de la Puríssima Sang també inclouen la col·locació de «daus de formigó decoratius», que seran probablement similars als que es poden trobar al raval del Pallol. I, en la part més tècnica, es contempla la instal·lació de línia elèctrica d’alimentació des del quadre elèctric que dóna servei als semàfors i que està situat al carrer del Roser. Per la instal·lació de la nova pilona retràctil, es desplaçaran les dues pilones extraïbles que realitzaven aquesta funció en l’actualitat i que es reubicaran als dos costats de la nova. A més, s’instal·larà un quadre de preses de tensió per obtenir alimentació quan s’hagin de celebrar petits actes en aquest lloc.

L’estimació prevista per l’execució de les obres i la posada en servei de tot el que aquestes inclouen és de dos mesos a partir del seu inici. «L’estat en general de la plaça és bo, donada la recent intervenció realitzada», tal com recull la memòria tècnica del projecte. La inversió que des de l’Ajuntament es dedica a les feines és de 24.685 euros.

tracking