Diari Més

Comerç

«Ens devem als clients i els servirem al Carrilet fins a l'últim dia»

Els paradistes no es mouen i avisen que tancar destruiria 30 llocs de feina i colpejaria el comerç local

Els venedors porten recollides «prop de 9.000 signatures» de suport per continuar actius.

«Ens devem als clients i els servirem al Carrilet fins a l'últim dia»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El concurs que Reus Mobilitat i Serveis va obrir per omplir 29 parades buides del Mercat Central no ha registrat peticions de cap paradista del Mercat del Carrilet que s’hi vulgui traslladar. Sobre el Carrilet pesa l’anunci de tancament que el govern preveu executar per Sant Pere del 2021, d’aquí a menys d’un any. La quinzena de venedors que encara hi treballen ho fan amb la convicció de no moure’s del lloc perquè «ens devem als nostres clients, que estan aquí, i ara no els deixarem enrere». Menys encara en un moment en què la successió de tancaments de supermercats a aquesta zona i la irrupció de la covid-19 «han deixat palès que som un servei molt necessari». Davant de la insistència, per part del regidor d’Empresa, Carles Parts, que «la decisió de tancar no es tirarà enrere», els paradistes del Mercat del Carrilet avisen: «Seguirem aquí i lluitarem amb tot fins a l’últim dia», explica Tonyi Juan, de Pollastres i Derivats Felisa.

En el mateix sentit s’expressa Patrícia Casas, de la Peixateria Casas, que apunta que «si, per fer que ens escoltin, cal que ens tanquem aquí, ho farem. Volem una oportunitat». «És cert que se’ns acaba la concessió, però el Mercat del Carrilet està funcionant i és molt trist que ens proposessin anar al Central a omplir parades que estan sense activitat», afegeix.

Els paradistes es queixen de la «manca total de voluntat de diàleg» de l’Ajuntament, que «d’un dia per l’altre, després de temps prometent-nos un mercat nou, va dir que el tancaria» i lamenten que «estem disposats a negociar fórmules, a ocupar un espai més petit i que l’edifici tingui també altres usos, però l’Ajuntament no vol parlar de res, només vol que el Carrilet desaparegui». «Estàvem molt il·lusionats amb la reforma. La meva filla em segueix al negoci i a mi em queden encara uns 20 anys per treballar. Va, fem-ho», valora Casas. La determinació de l’Ajuntament d’abaixar sí o sí la persiana «és un cop molt dur al comerç local que el govern tant diu que vol protegir», critica Juan, que expressa que «en la pandèmia hem tingut una funció social de dur cada dia el menjar a les persones que no podien sortir al carrer» i que «ara que l’aliment de qualitat i de proximitat com el que nosaltres oferim es valora encara més, els veïns no tindran on comprar-lo».

Consensuaran accions de lluita

Els venedors no veuen just, tampoc, que el Mercat del Carrilet cessi l’activitat «per convertir-se en un altre edifici tancat», que és el que passarà, preveuen, per les exigències econòmiques que ha generat el virus. I demanen «el llistat dels operadors amb què Reus Mobilitat assegura que va parlar i que no van voler instal·lar-se aquí».

Alerten, a més, que, en el cas que es porti finalment al terme, el tancament del Mercat del Carrilet deixarà sense feina «entre 30 i 50 persones que tenen les seves famílies» i afectarà «igualment a llocs de treball indirectes, com els proveïdors que ens subministren el gènere».

Tot i que el temps corre en contra i que el govern es mostra segur del tancament, al Carrilet ningú llença la tovallola. Per això, a partir de l’agost i el setembre coordinaran accions per «seguir batallant i intentar que l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, recapaciti, cosa que seria un bé per al govern i per al poble». El col·lectiu porta recollides «prop de 9.000 signatures» a favor que el Carrilet continuï actiu i les durà a l’Ajuntament per fer constar el suport de clients i veïnat. «Sempre hem treballat, les parades tenim clients i això està viu», subratllen els paradistes. L’adéu programat del Carrilet va camí de convertir-se en una pesada llosa per al govern, que espera consumar el polèmic pas, tot i la forta oposició des de diferents àmbits, ja a l’equador del mandat.

tracking