Diari Més

Salut

Salut formalitza la compra del Sant Joan de Reus i l'Hospital de Móra d'Ebre

La Generalitat subroga dos crèdits de l'Ajuntament de Reus i assumeix un deute de 49,4 MEUR

Foto de la família després de la signatura per al traspàs de l'empresa gestora de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre.

Salut formalitza la compra del Sant Joan de Reus i l'Hospital de Móra d'EbreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut ha culminat el procés de compra de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus i de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. Aquest dilluns es va fer l'acte de compravenda l'hospital reusenc i el traspàs de l'empresa gestora del centre de la Ribera d’Ebre cap a Salut Terres de l’Ebre. Segons la consellera Alba Vergés, la compra suposa «endreçar el sistema sanitari»i dotar d'autonomia les regions sanitàries del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. Aquest dimecres també es van subrogar per part de la Generalitat, els dos crèdits de l'Ajuntament de Reus, que passaran a ser deute de la Generalitat, per valor de 49.405.463 euros.

La compra de l'Hospital Sant Joan de Reus dona compliment a l'acord regulador per la reordenació de la prestació dels serveis públics de salut que van tancar Salut, Vicepresidència, Economia i Hisenda i l'Ajuntament de Reus el gener de 2019. També es compleix així amb l'acord de govern del passat 23 de desembre amb el qual s'autoritzava a formalitzar el conveni regulador entre la Generalitat, el Servei Català de la Salut i l'Ajuntament de Reus per a racionalitzar l'activitat assistencial del sistema públic de salut a la ciutat de Reus i Móra d'Ebre, incloses les seves respectives zones d'influència.

Les noves entitats de gestió, Dret Públic Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp i Salut Terres de l'Ebre, van constituir el seu Consell d'Administració a l'abril i en els dos casos estan dirigides i presidides pel Servei Català de la Salut.

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus compta amb una plantilla de 1.350 persones - 5 a direcció, 350 a l'àrea mèdica, 845 a l'àrea d'infermeria, 122 a l'àrea administrativa, 26 fisioterapeutes, treballadors socials o dietistes, i 2 a personal de serveis-.

Pel que fa a l'Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, actualment compta amb una plantilla de 344 persones - 78 facultatives, 106 infermeres, 70 auxiliars, 14 tècnics, 38 administratius i 38 d'altres categories professionals-.

tracking