Diari Més

Mobilitat

Els pàrquings de Sant Ferran i les Oques pugen preus dels abonaments

S’incorporen a la primera corona i perden els descomptes en la targeta de 12 hores diàries, que passa de 53 a 76 euros al mes

Una imatge d'arxiu de l'interior del pàrquing de les Oques.

Els pàrquings de Sant Ferran i les Oques pugen preus dels abonamentsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reestructuració de les corones d’aparcaments municipals que Reus Mobilitat i Serveis tenia previst dur a terme durant aquest 2020 ja s’ha consumat. El moviment, tal com s’havia programat, reubica ara el pàrquing de Sant Ferran (80 places) i el de les Oques (450 places) dins de la primera corona, on es mantenen els del Baluard, la Llibertat i La Fira Centre Comercial, que ja hi eren. Els abonats de Sant Ferran i les Oques que fan sevir la targeta multipàrquing A12 hauran de passar-se, així, als preus que marca la nova consideració dels dos aparcaments i deixaran de beneficiar-se, doncs, de les tarifes més baixes que té la segona corona.

Estacionar a la primera corona 12 hores al dia costa 76 euros mensuals o 836 euros l’any mentre que fer-ho a la segona corona –on fins al gener hi havia aquests dos pàrquings– implica 53 euros mensuals o 583 euros l’any. La diferència que hauran d’afrontar els abonats de targeta multipàrquing A12 de Sant Ferran i les Oques que vulguin seguir sent-ho en la mateixa modalitat és de 23 euros al mes o 253 euros en l’opció anual.

Fonts municipals precisen, en el cas concret del pàrquing de les Oques, que «es continua permetent l’accés dels vehicles amb targeta de segona corona mentre no es faci efectiu el trasllat del CMQ al carrer Sant Joan». Aquest pas encara no té data confirmada, endarrerit a causa de l’esforç que ha exigit la irrupció de la COVID-19.

Facilitar el moviment de cotxes

L’ampliació del CMQ a les dependències de l’antic hospital és, precisament, un entre els motius a què l’Ajuntament al·ludeix a l’hora de fer la modificació de corones. La voluntat seria que, per la seva localització sota el Mercat Central, les Oques resultés el pàrquing de més rotació del global de la xarxa de Reus Mobilitat i Serveis. Alguns dies, però, està complet. Les Oques ja havia format anteriorment part de la primera corona però es va recol·locar a la segona arran del salt de l’Hospital Sant Joan de Reus a l’actual edifici del carrer Joan Laporte i en un moment en què l’ocupació va descendir. Pel que fa a la decisió presa sobre Sant Ferran, el canvi de la segona cap a la primera corona es justifica per les seves dimensions tan reduïdes.

D’altra banda, la targeta multipàrquing que permet l’estacionament a qualsevol dels pàrquings de la xarxa municipal 24 hores presenta un preu de 105 euros al mes o 1.155 en la versió anual. En relació al cost de la rotació, el govern va anunciar l’any passat que aplicaria un increment de 5 cèntims la primera i la segona hora –fins als 1,90 euros l’hora– però també que mantindria el màxim de 4 euros al dia, un import que segueix posicionant la xarxa de Reus com la més econòmica del seu entorn.

Hospital i Tecnoparc

Pel que fa als aparcaments de l’Hospital Sant Joan (650 places) i de l’edifici del Tecnoparc (580 places), que són els dos que l’empresa pública va incorporar al 2019 a la seva xarxa, també s’han produït enguany alguns canvis. El de l’Hospital es queda a la primera corona, on ja s’havia inclòs l’estiu passat. El del Tecnoparc passa a la segona i gaudirà, per tant, de les reduccions de la targeta multipàrquing A12 d’aquest apartat.

Reus Mobilitat i Serveis també disposa de la targeta abonament 24 hores, la qual possibilita «estacionar el vehicle, sense limitació d’horari, al pàrquing municipal que escullis» per 102 euros al mes o 1.122 a l’any per a cotxes, 34 al mes per a ciclomotors i 42 al mes per a les motos. La mateixa targeta abonament 24 hores té tarifes especials per a l’aparcament de Hospital Sant Joan –on es paguen 80 euros al mes i 880 a l’any– i per al pàrquing subterrani del Tecnoparc –que té un cost específic de 45 euros al mes i 495 a l’any.

tracking