Diari Més

Via pública

Veïns del carrer Joan Bertran de Reus denuncien que la zona «és un abocador»

Demanen contenidors entre el número 37 i el 45

Capses i brossa acumulada al damunt de la vorera.

Veïns del carrer Joan Bertran de Reus denuncien que la zona «és un abocador»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de l’entorn dels carrers Alcalde Joan Bertran i Llevant denuncien que «fa molt de temps que estem vivint amb la problemàtica que els contenidors a l’alçada del número 47 d’Alcalde Joan Bertran s’han convertit en un abocador de tot tipus de residus». Hi dipositen deixalles i objectes de diferent procedència «moltes persones que troben en la nostra zona un punt d’entrada o sortida al municipi, més tots els veïns de la zona que hem de dipositar la brossa a aquests contenidors».

A través d’un comunicat, un dels afectats explica que «ja fa molts dies que vaig fer una instància telemàtica a l’Ajuntament exposant la problemàtica, però no se m’ha donat cap tipus de resposta». «El cert és que vaig plantejar una solució, dins la mateixa instància, que seria posar una altra sèrie de contenidors al carrer Alcalde Joan Bertran, entre els números 37 i 45, i així deixar una mica més lliures els de la nostra zona», apunta el veí, que expressa que «és molt trist tenir sempre la nostra zona com un abocador, ja que els nostres contenidors està més que demostrat que no tenen prou capacitat per tothom, i que sempre estem donant tan mala imatge, primer al nostre carrer però igualment també al nostre municipi».

En tot un seguit d’imatges facilitades per la mateixa persona es pot apreciar brossa sobresortint dels contenidors, mobles i trastos dipositats directament al terra i tot tipus d’objectes que no caben als dipòsits o que han quedat al carrer mentre el servei de recollida de la brossa passa a fer-se’n càrrec.

El contracte creix en capacitat

El servei de neteja de l’espai públic i recollida de residus municipals, gestió de les deixalleries i explotació de la planta de voluminosos de la ciutat va tornar a sortir a licitació pública la setmana passada, amb un pressupost de 13,7 milions d’euros. El concurs l’obre l’Ajuntament de Reus per segona vegada, després que Fomento Valencia Medioambiente i FCC Medio Ambiente recorreguessin davant del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP) els plecs d’un primer procés engegat a finals del 2019. En una nota coincidint amb l’aprovació de la qüestió al ple del juny, l’Ajuntament detallava que, amb el nou contracte, es renovarà tot el parc de contenidors de càrrega lateral. Els licitadors proposaran alternatives per zones amb dificultats per col·locar contenidors i un sistema de recollida porta a porta, com a prova pilot. També es farà una prova amb contenidors i identificació d’usuari. També a través del nou procés, l’Ajuntament promet augmentar el nombre de contenidors de selectiva i reduir els de resta. Tots els contenidors hauran d’estar identificats i s’instal·laran sensors de capacitat en alguna de les fraccions. Es preveu un servei de pre-recollida per evitar impediments en la recollida i assolir una major separació de fraccions selectives, i un servei de repàs d’ubicacions de contenidors i papereres.

tracking