Diari Més

Turisme

Belavia Airlines cancel·la la primera ruta entre Reus i Bielorússia

L’Aeroport perd també, en el marc de la COVID-19, la seva gran novetat de l’estiu, que hauria d’haver-se iniciat al juny i s’ajorna fins al 2021

L'Aeroport va operar els primers vols d'estiu l'1 de  juliol.

Belavia Airlines cancel·la la primera ruta entre Reus i BielorússiaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia Belavia Airlines ha decidit no operar la ruta inicialment programada a partir del passat 4 de juny i que havia d’enllaçar, per primer cop, l’Aeroport de Reus amb Minsk. Fonts de l’aerolínia consultades detallen que «els vols a Reus han estat cancel·lats fins l’any vinent». Bielorússia era una destinació inèdita a la capital del Baix Camp i la seva posada en marxa significava el fruit d’una feina intensa duta a terme des del territori per obrir-se a nous mercats. L’estrena de l’enllaç no va poder produir-se arran de les restriccions a la mobilitat derivades de la irrupció de la COVID-19 i la companyia no debutarà a Reus, com a mínim, fins al 2021.

La venda de bitllets a aquesta destinació havia resultat exitosa. De fet, la companyia havia ampliat l’oferta al seu lloc web després d’exhaurir en pocs dies els tiquets d’una primera tongada. Tal com estava previst, s’oferien dos vols setmanals, d’anada i tornada, en dijous i diumenge. El trajecte hauria tingut una durada aproximada de 3 hores i 45 minuts. Belavia Airlines promocionava l’Aeroport de Reus com «el més convenient per als turistes que trien l’assolellada Costa Daurada com a lloc de descans» i desitjava que la nova ruta «permeti als nostres passatgers viatjar als seus llocs turístics preferits». Els preus oscil·laven entre els 100 i els 220 euros, d’entrada. Minsk era un dels èxits de la promoció del territori i hauria representat la seva entrada a l’Europa de l’Est, amb l’aval del precedent de Rússia.

Menys connexions i Jet2 no vola

Almenys ara, a l’Aeroport de Reus, que va rebre el passat 1 de juliol el seu primer vol després de la irrupció de la COVID-19, només s’operen vols de Ryanair. Fonts de l’aerolínia irlandesa detallen, en aquest sentit, que «seguim sense volar a Bristol, Gdansk ni a Eindhoven», rutes que s’havien programat per aquesta campanya turística 2020 però que no han arribat de moment a activar-se.

A més, i tal com informava fa pocs dies l’ACN, Jet2.com ha descartat operar a Girona i Reus aquest estiu mentre que ha endarrerit la seva activitat a l’Aeroport del Prat fins a finals d’agost com a conseqüència del coronavirus. La baixa demanda per volar a Catalunya s’apunta, segons l’ACN, com una de les causes que ha portat la companyia a cancel·lar l’activitat a Girona Reus, on no volarà, de moment, fins el 2021. En una nota, la companyia explica que està «reajustant» la seva operativa per a l’estiu i que ha hagut de «prendre la difícil decisió» de suspendre l’oferta de vols i paquets de vacances a Girona i Reus per aquests mesos. L’any vinent, Jet2 operarà a Reus un total de nou rutes, sempre des del Regne Unit, amb 145.000 seients d’anada i 145.000 de tornada. En global, 290.000 bitllets que representen prop de 20.000 més dels que estaven previstos per a l’estiu 2020.

tracking