Diari Més

Comerç

Comença la construcció d'un Mercadona als terrenys de la Sedera de Reus

La cadena hi està traslladant materials i l’inici de les obres és «imminent»

Operaris treballaven ahir al solar de l'antiga passarel·la tèxtil.

Comença la construcció d'un Mercadona als terrenys de la Sedera de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mercadona va iniciar ahir els primers moviments per aixecar un nou establiment als terrenys que havia ocupat, fins fa pocs anys, l’antiga Sedera. Fonts de la cadena consultades per aquest rotatiu detallen que al lloc «s’estan traslladant els materials» i que l’obra de construcció com a tal «s’iniciarà de forma imminent». No avancen encara, amb tot, la forma que tindrà el futur espai. Operaris treballaven ahir, ja amb la maquinària desplegada, en l’arranjament de la tanca perimetral.

Mercadona va fer-se amb el solar l’any passat en arribar a un acord amb Solvia, la immobiliària del Banc Sabadell que gestionava fins llavors la parcel·la. La creació del nou establiment en aquest punt implicarà, probablement, el tancament d’algun dels altres supermercats de què la firma disposa a Reus. La fórmula d’establiment comercial, que és la que s’aplicarà finalment al lloc, és una de les que s’havien sospesat al llarg dels darrers anys. Al setembre del 2018, PDeCAT, Ara Reus, Cs i PP van tombar una moció de la Plataforma de la Sedera, que la CUP portava al ple i que buscava, en síntesi, que l’Ajuntament es fes amb la titularitat –a través d’una expropiació, una permuta, la compra o altres sistemes– del solar de l’antiga passarel·la tèxtil i engegués un procés participatiu per determinar a què destinar-lo.

Mercadona invertirà 140 milions d’euros a Catalunya aquest any, segons ha informat en un comunicat. Els diners es destinaran, principalment en l’obertura de sis noves botigues.

tracking