Diari Més

Tradició

La campana de l'Església de la Sang de Reus torna a sonar després de 15 anys

El Prior va beneir el renovat element del temple en el dia de la Puríssima Sang

El Prior, el Clavari i l'alcalde activant la campana amb el mòbil.

La campana de l'Església de la Sang de Reus torna a sonar després de 15 anysOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campana de l’Església de la Puríssima Sang de Reus ha tornat a sonar després de 15 anys sense fer-ho. Aquest element ha estat reparat gràcies a una campanya de mecenatge que ha recollit 6.000 euros que s’han destinat íntegrament a la reparació i modernització de la campana, que va tornar a sonar ahir al voltant de les 11.15 del matí.

La data, el 5 de juliol, no és una qualsevol, ja que és la festa de la Puríssima Sang, una celebració instaurada al segle XIX pel papa Pius IX i que, per tant, va posar un toc més especial a aquesta inauguració. Amb tot, en un primer moment havia de tornar a funcionar durant la Quaresma i Setmana Santa, però la pandèmia va endarrerir els terminis. El Prior, Joan Antoni Cedó, acompanyat pel Clavari de la Sang, Francesc Pardo, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, es va encarregar de beneir la campana que, posteriorment, va tornar a sonar després que tots tres ho autoritzessin des d’un telèfon mòbil. I és que aquesta és una de les novetats que inclou la campana, que té un sistema mecanitzat per fer-la sonar que s’activa a través del telèfon mòbil. Després de la benedicció i fer el toc de festa es va procedir a realitzar la missa de la festa de la Puríssima Sang.

Ara, la campana de la Sang s’escoltarà cada hora des de les 9 a les 21 h. entre setmana i de les 10 fins a les 21 h. els caps de setmana. A més, també es farà sonar cada dia a les 12 h., per l’Àngelus, per totes les misses i quan hi hagi algun esdeveniment com ara una celebració o un enterrament, per Corpus, per Sant Pere o el divendres Sant amb la sortida del Sant Crist, per exemple. També tocarà les 12 campanades el 31 de desembre.

Relleu de Clavari

Durant els parlaments, els assistents van endur-se dues sorpreses, una per part del Clavari i l’altre per part del batlle. Pellicer va dir que l’entitat rebrà la medalla de la ciutat per la seva trajectòria durant els 465 anys. Per la seva banda, Pardo va anunciar que deixava el càrrec, com marquen els estatuts, després de dos anys al capdavant. Ara, el seu substitut serà el sotsclavari, Josep Ramon Piñol. «Han estat dos anys molt macos, hem pogut recuperar l’escala del Sant Crist, el reconeixement de la coronació o la campana de la Sang», comenta Pardo, qui afegeix que «m’emporto el caliu de la gent».

tracking