Diari Més

Salut

L'Hospital Sant Joan amplia l'horari de visita als pacients ingressats

Es permet la presència d’un sol acompanyant des de les vuit del matí fins a les vuit del vespre

Una imatge de l'interior del centre hospitalari.

L'Hospital Sant Joan amplia l'horari de visita als pacients ingressatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital ha actualitzat les mesures preventives de seguretat per a la circulació de pacients i els seus acompanyants establertes amb motiu de la crisi sanitària de la COVID-19 ampliant l’horari de visita als pacients ingressats, que passa a ser de vuit del matí a vuit de la tarda. Amb tot, continua la limitació d’un sol acompanyant per habitació. Així doncs, a les habitacions només es permetrà la presència d’un acompanyant entre les 8 i les 20 h., i únicament en casos excepcionals i amb una valoració prèvia per part de l’equip assistencial serà possible ampliar el nombre d’acompanyants. Com fins ara la informació es comunicarà a l’acompanyant de referència, sempre que el pacient no manifesti el contrari, entre les 13 i les 17 h. mitjançant una trucada telefònica.

D’altra banda, es manté un circuit d’entrada i un altre de sortida del centre, amb indicadors a terra, cintes de separació i dispensadors de gel hidroalcohòlic a totes les portes d’entrada i als accessos a les diferents àrees com ara les consultes externes, radiologia, urgències o unitat de cures intensives, entre altres. A més, també es mantenen les mesures de seguretat per a pacients i acompanyants com són l’ús de la mascareta obligatori, no es poden utilitzar guants, s’ha de mantenir la distància de seguretat, es recomana venir al centre només si és necessari i ajustant-se a l’hora de la visita, es recomana evitar l’ús de l’ascensor si no és imprescindible i cal respectar la senyalització de seguretat distribuïda per tot el centre.

Dues altes per COVID-19

El centre disposa d’una planta d’hospitalització exclusiva per a pacients amb coronavirus amb mesures de seguretat específiques per a aquesta àrea i ahir van donar d’alta a dos pacients que feia més de 100 dies que estaven ingressats. En concret, l’Àngel de 69 anys va ingressar fa 107 dies i el Manel, de 74, fa 109. Bona part dels dies que han estat al centre hospitalari reusenc els han passat a la Unitat de Cures Intensives, però al final han aconseguit superar la malaltia i han pogut tornar als seus domicilis després de rebre l’escalf i els aplaudiments dels diferents treballadors de l’Hospital Sant Joan que van acomiadar així als dos pacients que tant han lluitat per combatre la malaltia del coronavirus, encara present.

tracking