Diari Més

Declaren a Reus els joves citats per la tractorada contra la sentència de l'1-O

Més d’una cinquantena de persones es concentren per donar-los suport i exigir l’arxivament de les cinc causes obertes

Els militants de l'esquerra independentista a la sortida dels jutjats de Reus.

Cinc persones citades a declarar a Reus per la tractorada contra la sentència de l'1-OACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc militants de l'esquerra independentista han estat citats a declarar aquest divendres als jutjats de Reus per la tractorada contra la sentència del Procés que va col·lapsar la ciutat el 14 d'octubre passat. Se'ls investiga pels delictes de desobediència i desordres públics. Dels cinc joves, només un d'ells, el regidor de la CUP Èdgar Fernández, s'ha negat a declarar. Al·leguen que només van aixecar braços i proferir càntics contra la policia i que darrere aquestes denúncies policials hi ha intencionalitat política. El seu advocat diu que no tindran recorregut perquè els motius són «irrisoris». Una cinquantena de persones es concentren per donar-los suport i exigir l'arxivament de les causes, fins a cinc en relació a la tardor del 2019.

Les cinc causes per mobilitzacions al voltant del Procés sumen una vintena d’investigats. La primera fa referència a un tall de vies del 23 de setembre passat -per la qual ja van haver-hi citacions. Ara el Jutjat d’Instrucció número 3 ha citat els imputats en la segona causa, per la tractorada de protesta contra la sentència de l’1 d’Octubre i que va acabar a la Policia Nacional. El regidor cupaire lamenta que aquesta mateixa setmana se’ls ha comunicat la citació i entregat l’expedient, sobre la denúncia presentada per Mossos i avalada per Fiscalia. De fet, eren citacions programades a principis de juny, però es van ajornar per la covid-19.

A part dels cinc activistes imputats també ha estat citat un militant de Vox que duia una arma blanca durant la protesta del passat 14 d’octubre, segons assegura el regidor cupaire, investigat per discutir amb agents dels Mossos d’Esquadra i amb membres de Vox. Se’l considera un dels líders de la protesta, mentre d’altres activistes se’ls identifica per proferir càntics contra la policia. «Fa riure, la causa té molt poca base, els mossos han buscat algú per a encolomar-li el marrón i han buscat cinc activistes coneguts per convertir-los en els responsables; és una tàctica clàssica», diu Joan Rosich (CGT).

«Són cinc causes que tenim coneixement fins ara, no descartem que puguin haver-n’hi més, i totes tenen en comú una transcendència penal mínima; per això, presentarem una sol·licitud d’arxiu del procediment, ja que són fets irrisoris que ni tan sols constitueixen una infracció de la llei de seguretat ciutadana», ha afegit l’advocat Carles Perdiguero. Els cinc joves han estat rebuts amb aplaudiments, pancartes de suport i crits de «No esteu sols». Han instat els assistents a mantenir la lluita. «Cal lluitar per fer un canvi efectiu, que ens hagi citat el jutge degà de Reus vol dir que ho estem fent bé», han conclòs els joves.

tracking