Diari Més

Societat

El traspàs de la gestió de l'Hospital Sant Joan de Reus es farà efectiu aquest mes

L’equip de govern presumeix d'estabilitat financera i política en el balanç de mandat d’un any «estrany» i «dur»

La façana de l'edifici de l'Hospital Sant Joan de Reus.

Hospital Sant Joan de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El traspàs de la gestió de l'Hospital Sant Joan de Reus a la Generalitat es farà efectiu aquest mes de juliol. Així ho preveu l'equip de govern de l'Ajuntament, que aquest dijous ha fet balanç de mandat. Ara fa un any enrere Carles Pellicer (JxCat) tornava a ser investit alcalde amb el suport d’ERC i Ara Reus. Els tres grups han qualificat el pacte de «sòlid» i «estable», destacant la bona entesa i sintonia que ha imperat en el primer any de govern, malgrat ser un any «estrany» i «dur». «Som un dels ajuntaments més sanejats de Catalunya amb el pla d'inversions més important dels darrers anys», ha afirmat Pellicer. Entre els grans projectes estratègics pendents s’hi troba l’estació intermodal al sud de l’aeroport i el baixador de Bellisens.

Segons ha remarcat l’alcalde Carles Pellicer, Adif ha confirmat que l’estudi de demanda de l’estació de Bellisens és positiu, amb més de 1.500 persones al dia un cop es posi en marxa la instal·lació, i prop de 4.000 a trenta anys vista. «Ve de lluny, però això és una realitat que veurem molt properament per tal que puguem tenir una estació al sud de la ciutat, on tenim un creixement important i donar servei a la zona de la universitat, de l’hospital, etc.», ha afirmat l’alcalde.

Sobre l’hospital, Pellicer ha avançat que s’està a punt de culminar el procés de traspàs del Sant Joan de Reus. L’equip de govern ha fet referència a fer valer la seva «centralitat» en infraestructures estratègiques, com les ferroviàries. «Hem de negociar i ser influents amb l’estació intermodal perquè sinó serà un error històric», ha manifestat Pellicer. «Aquest govern no mira endins, eixampla la mirada al Camp de Tarragona», ha afegit la vicealcaldessa Noemí Llauradó.

L’equip de govern ha repassat amb detall l’acció de govern d’aquest primer any del mandat. Així, s’ha destacat el bon ritme en projectes com la piscina municipal coberta -a punt de licitar-se i que ja ha despertat l’interès de dues empreses, el projecte de la Hispània, la remodelació de la Boca de la Mina com un nou pulmó verd de la ciutat, la revitalització del barri del Carme i l’entorn del Carrilet, i la reconversió en zona de vianants del raval Santa Anna.

Reus vol una societat municipal energètica

Reus també vol constituir una nova societat municipal del sector energètic com un dels grans reptes del present mandat. «La societat Res Energia ha de marcar-nos el camí d’una societat més sostenible», ha afirmat el tinent d’alcalde Daniel Rubio. «I que el reusenc no sols sigui un simple consumidor, sinó també productor», afegeix. Amb una reserva de 400.000 euros en inversions en plaques fotovoltaiques, els projectes més immediats es plantegen en centres educatius.

El desbloqueig de la licitació del contracte de la recollida de la brossa, el nou reglament orgànic municipal, la modificació de l’ordenança de civisme, i l’actualització dels plans d’emergència són altres projectes locals que van veure llum verda en el darrer ple i dels quals l’equip de govern n’ha fet esment. Han reiterat que els tres partits -que sumen 15 dels 27 regidors al consistori reusenc- tenen molt clar el Reus del futur que volen dibuixar pels pròxims anys.

tracking