Diari Més

Benestar

L'Ajuntament de Reus programa activitats a l'aire lliure per la gent gran

Un taller d’horts o meditacions són algunes de les propostes per a l’estiu

El regidor de Salut i Ciutadania presentant el programa.

L'Ajuntament de Reus programa activitats a l'aire lliure per la gent granCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidoria de Salut i Ciutadania ha establert un programa d’activitats d’estiu a l’aire lliure dirigides al col·lectiu de gent gran per aquest juliol, amb l’objectiu de continuar treballant en el foment de polítiques per promoure un envelliment saludable. Aquest programa aborda els principals objectius del programa d’envelliment actiu, inclòs també en el PAM.

Per una banda hi haurà el taller dels horts socials, que posa en valor la connexió amb la natura i la creació dels hàbits saludables que pot despertar fer un hort. El primer taller es farà avui i es repetirà el dia 15, de les 18 a les 20.30 h. a l’espai exterior del casal Migjorn. També hi haurà les Caminades per les Rutes Saludables de Reus, cada dimarts de juliol de 19 a 20.30 h. El Cinema Solidari a la Fresca, el dimarts 14 de juliol a les 22 h. al jardí de la Casa Rull. Finalment, la quarta activitat proposada són les meditacions Calma la ment i Fem memòria a viva veu, que tenen l’objectiu d’estar presents i atents, calmar la ment per ajudar en la gestió de les emocions. La trobada de Calma la ment es farà el dijous 9 de juliol, de 19 a 20 h., al jardí de la Biblioteca Xavier Amorós. En aquest mateix lloc, el dijous 16 de juliol, de 19 a 20 h. es farà la cloenda del programa Fem memòria a viva veu.

Aquesta és una programació que pren més rellevància després de la COVID-19, ja que segons el regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, «durant aquesta etapa hem pogut comprovar com n’és de necessari reforçar les xarxes comunitàries i millorar les xarxes relacionals de les persones grans per fer front a la malaltia i la soledat no volguda en millors condicions».

tracking