Diari Més

Medi Ambient

El Parc de les Olors de la Boca de la Mina estarà enllestit el 7 de juliol

Només faltarà la zona de jardineria i regadiu que no es començarà a plantar fins al setembre, ja que ara, amb la calor, és contraproduent fer-ho

Els tres camins de paviment i l'enllumenat públic del Parc de les Olors estaran acabats dimarts.

El Parc de les Olors de la Boca de la Mina estarà enllestit el 7 de juliolOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc de les Olors estarà pràcticament finalitzat el pròxim 7 de juliol, dia en què l’empresa té pensat fer l’entrega d’aquest segon lot de la primera fase d’obres del passeig de la Boca de la Mina, segons han detallat fonts de l’empresa al Diari Més. A banda, Valoriza Servicios Mediambientales SA, continua treballant en el primer lot d’aquesta primera fase d’obres.

Aquesta empresa va ser la guanyadora del concurs de licitació del primer bloc d’obres, que es dividia en dos lots, el primer que consistia en el projecte executiu del passeig de la Boca de la Mina i Tecnologies de la informació i comunicació, i el segon, corresponent al Parc de les Olors. La suma del pressupost dels dos lots era de 2.461.864,77 euros amb IVA inclòs, 1.562.862,35 euros per al primer i 488.545,01 per al segon.

Pel que fa al Parc de les Olors, les obres està previst que finalitzin el pròxim 7 de juliol. Per tant, en aquesta data ja hi haurà tot el paviment i la il·luminació de tres camins que recorreran fins a 10.687 metres quadrats de plantacions d’espècies aromàtiques autòctones. Cada camí s’ha realitzat amb dues franges de paviment diferent, ceràmic i sauló, seguint els mateixos criteris que en l’actuació del passeig. Per tant, de cara al setembre, l’únic que restarà serà la plantació d’aquests 10.687 metres quadrats, que no es farà a l’estiu perquè amb la calor és contraproduent, segons detallen des de l’empresa. També es podrà trobar, al final de cada camí, una petita zona d’esbarjo i descans per poder gaudir de les vistes i les olors.

Paral·lelament, la mateixa empresa continua immersa en els treballs del lot 1, que consisteixen a fer un traçat i recorregut inclusius amb una franja estreta de paviment de maó ceràmic al llarg de tot el passeig, i també pavimentant els llocs d’estada, ubicats als extrems i la plaça central. També s’estan fent tasques de drenatge, il·luminant amb bàculs un dels costats en tot el recorregut del passeig i les zones d’estada amb columnes altes amb projectors. A la vegada, s’instal·laran bancs d’obra amb maó i seients de pedra, conjunt de pícnic, papereres, aparcaments per a bicicletes i càmeres de vigilància al centre del recorregut. Des de l’empresa detallen que tenen previst acabar aquestes obres al desembre.

Set empreses per al Jardi Agrari

La reforma del passeig de la Boca de la Mina i la creació del Parc de les Olors són només dos dels tres lots en què va dividir-se el projecte de recuperació de la Boca de la Mina. El tercer és el Jardí Agrari, que ha sortit recentment a licitació i que en poc temps també serà adjudicat. Per aquest tercer lot s’han presentat fins a set empreses que volen construir aquesta nova zona verda amb fins a 7.709 metres quadrats i perímetre tancat.

Aquest indret comptarà amb tres espais diferenciats un de dedicat a fruiters, l’altre a horta i un com a prat verd, oberts a activitats de lleure i a usos educatius. A banda, també tindrà dos edificis d’ús públic amb funcions de rebuda de visitants i organització d’activitats. L’actuació està cofinançada amb Fons FEDER, amb un pressupost global de 3.632.769 euros.

tracking