Diari Més

Animals

El Mas dels Peluts està desbordat davant l'augment d'abandonaments

L’Associació de Veïns I de Maig ha iniciat una campanya de recollida de mantes i aliments per aquest centre d’acollida d’animals

Durant l'estat d'alarma es van abandonar tota mena d'animals per por de contagis de COVID-19.

El Mas dels Peluts està desbordat davant l'augment d'abandonamentsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mas dels Peluts està passant per un moment complicat davant la gran quantitat d’abandonaments d’animals que s’estan produint des que va esclatar la crisi sanitària de la COVID-19. Un fet que està desbordant aquest centre d’acollida d’animals, ja que els abandonaments s’han multiplicat considerablement i les adopcions continuen sent minses. Davant aquesta situació, l’Associació de Veïns I de Maig ha decidit fer una campanya per recollir aliments i mantes per aquesta entitat i ajudar-los una mica en el seu dia a dia.

«Tenim necessitat perquè nosaltres no rebem ajudes, hi ha molts abandonaments i les adopcions són més lentes. Per això ens va bé tota ajuda», explica Pilar López, una de les responsables del Mas dels Peluts, sobre la iniciativa de l’AVV I de Maig. Pel que fa als abandonaments, López assegura que «respecte als anys passats hi ha una comparativa abismal, ha estat molt fort», i afegeix que «ha estat una contradicció molt gran, perquè ens trobàvem molts animals abandonats però també molta gent que demanava adoptar-ne un». Sobre aquestes adopcions, Pilar López argumenta que «ens demanaven gossos per poder sortir al carrer durant el confinament, però nosaltres, lògicament, ens vam negar perquè ja vèiem que l’únic que volien era un gos per sortir a passejar». Aquestes peticions es van fer, sobretot, en el moment més fort del confinament, quan tan sols es podia sortir de casa per anar a llocs de treball considerats essencials, fer la compra o passejar el gos.

Tota classe de mascotes

És per aquest motiu que, una vegada van començar a relaxar les mesures de confinament i es podia tornar al carrer, des del centre van detectar un increment molt elevat d’abandonaments. «El problema no va ser només que la gent va abandonar gossos quan ja es podia sortir al carrer, sinó que també van portar-nos tota classe d’animals, gats, cobais, fures, conills, hàmsters, etc. per males informacions», detalla la responsable del Mas dels Peluts, qui afegeix que «en aquest cas, venien a deixar els animals de qualsevol manera perquè creien que podien contagiar el Coronavirus, tot i que nosaltres els explicàvem que això no era cert». «Cada dia trobàvem tres o quatre gossos, conills, gats...», lamenta López. Per tot això, des del centre es negaven a donar en adopció els animals, «els dèiem que si encara estaven interessats a adoptar un d’aquests animals quan passés l’estat d’alarma, que vinguessin», diu Pilar López, qui assegura que «de tots aquests, no ha tornat ningú».

El Mas dels Peluts es troba completament «saturat», però els seus responsables confien que «ens en sortirem», malgrat que els abandonaments encara continuen ara. «L’altre dia ens van abandonar 12 fures i un altre 10 cobais, d’aquestes anem donant sortida als mascles, perquè no podem donar les que poden estar embarassada sense saber-ho, així que les tenim en quarantena». És per tots aquests motius que des del Mas dels Peluts celebren que l’Associació de Veïns I de Maig vulguin ajudar-los aportant mantes i menjar. «Ens va bé tota ajuda, siguin mantes, llençols, olles o paelles velles», assenyala López, ja que les mantes i els llençols els utilitzen, durant l’estiu, com a matalàs, però també juguen i ho acaben trencant. És per això que necessiten anar-les canviant cada «tres o quatre dies». Pel que fa a les paelles o olles amb el mànec trencat, les utilitzen de menjadors perquè «al principi vam comprar menjadors de plàstic, però s’acaben trencant tots i hem vist que les olles o paelles van bé i no es trenquen», afirmen des del Mas dels Peluts.

Cinc associacions involucrades

«Ho hem passat molt malament, no teníem diners per anar a comprar i els hem hagut de posar de la nostra butxaca», lamenta Pilar López, qui afegeix que «quan ens van dir si volíem participar en aquesta ajuda que feien, vam acceptar perquè allà on ens cridin i tot el que sigui una ajuda estem disposats a anar-hi». Aquesta ajuda per part de l’AVV I de Maig va sorgir d’una lliga de futbol sala benèfica que organitza el vicepresident de l’associació, Ismael García. «Cada any fem una lliga amb altres associacions de veïns amb intenció d’ajudar diverses entitats i, enguany, volem ajudar el Mas dels Peluts perquè ho estan passant malament», explica García.

Aquestes associacions que participen enguany són Mas Vilanova, el Santuari, el Carrilet i Immaculada. Està previst que a finals d’aquesta setmana o principis de la vinent, l’AVV I de Maig reculli totes les donacions i les entregui al Mas dels Peluts. Aquells que vulguin participar, poden portar les mantes, olles o menjar al local de l’AVV I de Maig o de la resta d’associacions que també hi col·laboren. Si no, també poden posar-se en contacte amb l’AVV I de Maig perquè passin a recollir-ho ells.

tracking