Diari Més

Turisme

Arriba el primer vol post COVID-19 a l'Aeroport de Reus amb uns 150 passatgers

La infraestructura comença a recuperar l’activitat, que en un any normal hauria iniciat a l’abril, amb sis viatges el primer dia

Dos dels primers passatgers que van arribar passant el control de temperatura.

Arriba el primer vol post COVID-19 a l'Aeroport de Reus amb uns 150 passatgersOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Aeroport de Reus ha rebut aquesta tarda el primer vol després de l’estat d’alarma decretat per la pandèmia de la COVID-19. En total, durant el dia d’avui, s'han produit sis moviments, tres d’arribada i tres de sortida. El primer en aterrar ho ha fet al voltant de les 16.10 h. procedent de Birmingham amb uns 150 viatgers, al voltant del 50% d’ocupació, i operat per Ryanair. «Com que l’avió no anava ple, tots hem pogut respectar les distàncies a dins i no hem tingut cap risc», ha explicatun dels passatgers del vol, Louis Williams, qui ha detallat que «durant el vol tots hem hagut de portar mascareta i no podíem anar al lavabo sense el permís de l’hostessa».

L’ús de mascareta, la distància i el permís dels auxiliars de vol per anar al lavabo són només algunes de les mesures de seguretat que s’estan implementant en tots els vols europeus. Pel que fa als aeroports, quan els turistes desembarquen, han de passar un control de documentació, de vista i de temperatura. Aquests dos controls es prenen simultàniament a través d’una càmera que fa més àgil el procés que no pas si es fa amb un termòmetre. En cas que la temperatura fos elevada, és a dir, igual o superior a 37,5 graus centígrads, la persona ha de passar a un segon control tècnic, més exhaustiu, i que també realitza personal sanitari. «Aquests treballadors són els que prenen les decisions de prendre qualsevol mena de mesura en cas de detectar un possible contagi», ha detallat el director de l’Aeroport de Reus, Juan Crespo.

A banda d’aquest control de temperatura i vista, els passatgers han de portar a sobre un formulari de salut pública, tot i que, en cas que no el portin, «l’Aeroport disposa de formularis buits perquè els passatgers puguin emplenar-los», assegura Crespo, qui afegeix que «hem implementat diferents mesures de seguretat, com ara les mampares als taulells de facturació, dispensadors de gel i marques de distanciament, entre altres».

Tornar a casa, treball i vacances

La majoria de passatgers d’aquest primer vol que ha aterrat a Reus eren britànics que havien decidit venir a la capital del Baix Camp perquè els preus del vol són «més barats» que en altres indrets. Molts d’ells han arribat per a passar uns quants dies de vacances, però alguns també han arribat per tornar a casa o a la seva feina. Un grup d’estudiants de Terrassa ha aterrat a Reus, després d’estar d’Erasmus al Regne Unit i no poder tornar mentre va durar l’estat d’alarma. Aquests estudiants comenten que van escollir el vol de Reus perquè era més econòmic que anar a Barcelona.

Alguns dels viatgers que han aterrat al Baix Camp també ho feien per recuperar el seu lloc de treball, com és el cas de Louis Williams: «Jo treballo aquí, però vaig haver d’anar a Escòcia i després no vaig poder tornar i em vaig quedar al Regne Unit amb la meva família. Ara que s’han aixecat les restriccions he decidit venir per reincorporar-me al treball».

Ryanair arrenca la temporada amb onze destinacions –només ha cancel·lat la ruta a Eindhoven–, però s’han perdut, aproximadament, un 50% de freqüències aquest juliol, i és que en un dia com ahir, 1 de juliol, l’Aeroport de Reus acostumava a oferir una setantena de vols. És per això que confia anar recuperant la tendència cap a l’agost.

Rècord negatiu

Durant aquest primer dia d’operativitat, l’Aeroport ha tingut fins a sis vols, tres d’arribada i tres de sortida. El primer dels d’arribada ha estat el de Birmingham, a les 16.10 h., i l'han precedit el de Dublín, que estava previst per les 17.50 h., i el de Manchester per les 20.45 h. Aquestes tres ciutats també eren el destí dels tres vols de sortida des de Reus, tots ells operats per Ryanair, l’única operadora que treballa actualment en aquesta infraestructura. Està previst que Tui, Jet.com2 i Easyjet ho facin a partir de meitats de mes. «L’ocupació dels vols d’arribada és molt alta i dels de sortida, mitjana», ha exposat el director de l’aeroport, qui ha detallat que «els mesos de juliol i agost tindrem una recuperació gradual de l’operativa, sempre depenent de la demanda del sector turístic».

«L’Aeroport de Reus feia tres anys que superava el milió de passatgers, la paradoxa és que l’any passat vam batre el rècord absolut de passatgers i que enguany també tindrem un rècord, però pel costat negatiu», lamentael director de la infraestructura, qui ha afegit que «fer previsions a curt termini és complicat, per això es preveu que la recuperació sigui gradual, sempre en funció de la demanda. Avui recuperem l’operativa que havia de començar el passat 1 d’abril».

tracking