Diari Més

Cultura

Niedziela Raluy: «Ens sentim una mica més de Reus que d'enlloc»

Després de tres mesos confinats a la capital del Baix Camp, el Circ Raluy estrena espectacle dijous

Un dels assaigs del nou espectacle 'Todo locura' que estrenaran a la ciutat aquest dijous.

Niedziela Raluy: «Ens sentim una mica més de Reus que d'enlloc»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Circ Raluy Legacy estrenarà espectacle aquest dijous, 2 de juliol, a Reus, lloc on ha estat confinat durant els tres mesos que ha durat l’estat d’alarma. Aquest confinament els ha alterat molt els plans i han hagut de cancel·lar un centenar d’espectacles que tenien programats en set o vuit ciutats en aquests mesos. Però de tot se’n pot treure un costat positiu i per als artistes que han estat confinats a la capital del Baix Camp aquest punt positiu és que han pogut conèixer una mica més la ciutat. «Ens sentim una mica més de Reus que d’enlloc», confessa al Diari Més, Niedziela Raluy, artista i relacions públiques del Circ Raluy Legacy, qui afegeix que «és la primera vegada que estem tant temps en un lloc».

«No hem pogut sortir gaire, però hem interactuat molt amb els veïns», admet l’artista que posa d’exemple, quan els veïns feien sonar la cançó Resistiré, a les vuit del vespre, i des del circ també posaven altres músiques que utilitzen per als espectacles. També feien sonar els altaveus cada diumenge, quan emetien per internet un espectacle. «Ara passen els veïns i ens saludem perquè ja ens coneixem», confessa Niedziela Raluy, qui diu que «vam fer mascaretes pels veïns perquè nosaltres teníem moltes màquines de cosir i teles».

El circ va fer la primera obra a Reus el passat 12 de març, però «vam veure que la gent estava molt preocupada i vam decidir no treballar el divendres», explica l’artista, qui afegeix que «dos dies després van decretar l’estat d’alarma». Per a les primeres funcions ja havien venut pràcticament totes les entrades, i quan van proposar als espectadors retornar els diners, la majoria van decidir mantenir el tiquet per quan tornessin a actuar.

Entrenaments individuals

La gira havia de finalitzar a finals de maig i, després d’un mes i mig de vacances, havia de començar un nou espectacle, que s’ha hagut de posposar per l’any vinent, un temps en el qual representaran Todo locura, una representació que ha sorgit del confinament. «Pràcticament des del primer dia ja ens vam posar a treballar en el nou espectacle perquè veiem que no arribaríem a finals de maig i no podríem preparar-ho tot», confessa Niedziela, qui lamenta que «teníem els contractes amb els artistes internacionals que havien de venir per la nova gira, però ha estat impossible que arribessin a temps». Per aquest motiu han optat per fer un nou espectacle amb artistes d’arreu de Catalunya.

Els assajos per aquest espectacle s’han hagut de fer de manera individual, repartint l’escenari per hores amb els diferents artistes, per tal d’evitar possibles contagis, i el mateix ha succeït amb els menjars. «Nosaltres estem acostumats a fer-ho tot junts, ha estat molt complicat i estrany tot, només ens parlàvem per WhatsApp», explica l’artista. Des de fa dues setmanes que ja han començat a assajar junts i que han reprès el contacte.

Sobre aquest nou espectacle, Niedziela Raluy exposa que «serà una cura de tot, per recuperar el temps perdut d’una manera sana, alegre i positiva». Com no pot ser d’una altra manera, es garantirà la distància de seguretat, es desinfectarà la sala i el personal durà mascaretes, seguint els protocols de Sanitat. Això farà que les entrades s’esgotin amb més facilitat, ja que de l’aforament habitual de 800 espectadors, passaran a un d’entre 300 i 400. «L’espectacle, per primera vegada, tindrà un toc musical, combinat amb el circ tradicional», explica l’artista, qui afegeix que «tindrà molt d’humor, i estarà enfocada als joves i adults perquè si ells s’ho passen bé, els nens també ho faran». A més, Raluy Legacy oferirà dues sessions gratuïtes per als sanitaris i per a l’Ajuntament, per tal d’agrair les seves accions durant aquest temps de confinament. L’espectacle es podrà veure del 2 al 12 de juliol.

tracking