Diari Més

Sant Pere 2020

Els grallers de Reus podran reprendre les matinades de Sant Pere

Carles Pellicer s'ha disculpat amb el grup explicant que havia estat un malentés

Els grup de grallers amb un cotxe de la Guàrdia Urbana darrere.

La Guàrdia Urbana de Reus atura les matinades de Sant Pere@joelreche

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grallers de Reus podran seguir amb les matinades de Sant Pere. Després de l'incident d'aquest matí, l'alcalde Carles Pellicer ha trucat al grup per explicar que tot ha estat un malentés i s'ha disculpat. També els ha anunciat que podran sortir a primera hora del matí pel carrer amb les gralles, tal com marca la tradició.

El batlle també ha comunicat la decisió a la Guàrdia Urbana, que és qui ha aturat l'activitat dels grallers, ja que l’acte no estava previst en el programa de Sant Pere d’enguany, el qual s'ha vist reduït per l’emergència sanitària que ha afectat tot el món.

Cap al migdia, el grup de grallers s'ha concentrat a la plaça Mercadal per tocar. Algunes entitats del Seguici Festiu també s'han donat cita, tot i que vestits de carrer i sense cap element festiu, per mostrar algun dels seus balls.

El grup de grallers havia decidit sortir als carrers, pràcticament buits a les 8 del matí, i, respectant la distància entre ells, per tocar les gralles per anunciar l’arribada del dia de Sant Pere. Quan el grup ja anava pel carrer Monterols, una patrulla dels agents locals els han interromput i els han prohibit continuar amb aquest acte perquè no estava previst.

tracking