Diari Més

Societat

Les beques menjador augmenten els sol·licitants i la quantitat d'ajuts a Reus

El llindar econòmic ha pujat un 8,7% per arribar a més famílies i es pagarà un 70% com a mínim

La regidora de Benestar Social va presentar ahir les ajudes

Les beques menjador augmenten els sol·licitants i la quantitat d'ajuts a ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les beques menjador del curs 2020-21 per als alumnes de cicle d’educació infantil, primària, secundària i d’educació especial podran arribar a més famílies i tindran més ajudes respecte al curs actual, per tal de contrarestar la crisi econòmica que ha provocat en algunes famílies la Covid-19. Per fer-ho, els ajuts que contemplaven el 50% de la beca menjador passaran al 70% i el llindar econòmic per optar a aquesta ajuda s’ha incrementat un 8,7% perquè se’n puguin beneficiar més famílies.

Aquelles que vulguin optar a aquestes beques menjador tenen temps per presentar la seva sol·licitud des d’avui, divendres 26 de juny, fins al pròxim 17 de juliol. L’Ajuntament incentiva a fer aquest tràmit per via telemàtica, per tal d’evitar desplaçaments i agilitzar el procés. De fet, aquelles famílies que ja van presentar la sol·licitud per al curs actual, presentant tota la documentació requerida, enguany només caldrà que facin la petició de sol·licitud, sense adjuntar cap altra documentació, en cas que demanin el mateix nombre de beques i que els ingressos i els familiars no hagin canviat. A més, des de l’escola o des de l’Ajuntament se’ls enviarà un correu electrònic o SMS per explicar com cal fer aquesta sol·licitud. «Recomanem a les famílies que van demanar l’ajut per aquest curs que ha finalitzat que esperin a rebre aquest correu electrònic o SMS per accedir al procediment abreujat», va remarcar la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella.

Aquesta via de sol·licitud estarà disponible tant pels qui van ser acceptats com pels qui van ser declinats pel curs actual. La resta de sol·licitants podran demanar la beca menjador per la via ordinària, és a dir, adjuntant tota la informació necessària. Això sí, en tots dos casos, es podrà fer via telemàtica, tot i que aquells expedients que no es puguin solucionar en línia, també es podran fer presencialment o per telèfon.

«Adaptats al moment»

La regidora de Benestar Social va assenyalar que «aquests són uns ajuts adaptats al moment», ja que «hi haurà més dotació pressupostària perquè hi haurà més famílies que podran tenir accés i hi haurà més persones que tindran un ajut més important». Precisament per aquest augment, el consistori ha preparat una partida inicial d’1,5 milions d’euros tot i que la xifra podria ser superior. «Nosaltres hem d’esperar a saber quants ajuts hi ha per fer una ampliació de pressupost i saber quina quantitat de diners ens arribarà de la Generalitat», detallava ahir Vilella, qui afegia que «hem de posar una previsió però després, en funció dels diners de la Generalitat, es fa l’ampliació de la partida sense cap problema. Això no ha de preocupar perquè els diners arribaran a totes les famílies».

Pel que fa al llindar econòmic, ha passat del topall de 10.096 euros del primer sustentador al 10.981, un increment del 8,7% que farà que més famílies puguin optar a aquesta subvenció. Durant aquest curs, el 2019-20, es van concedir 3.008 beques de les 3.739 que es van sol·licitar. Comparant amb el curs 18-19, el nombre de beques ha crescut en 312, una xifra que «el pròxim curs segurament superarem». Cal recordar que aquells infants que no assisteixin al menjador 10 dies consecutius o que no ho facin 15 dies en 2 mesos sense justificació ni avís perdran la beca perquè no han estat «corresponsables» amb l’ajut.

tracking