Diari Més

Equipaments

Adjudiquen les obres de reforma de l'antiga Escola d'Art de la Diputació

Les obres, amb un cost d’1.764.388 euros, tenen una durada prevista de 6 mesos des del seu inici

Aquest és l'aspecte que presentava l'edifici ahir a la tarda, encara sense començar les obres.

Adjudiquen les obres de reforma de l'antiga Escola d'Art de la DiputacióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona ha adjudicat les obres de reforma de l’antiga Escola d’Art i Disseny d’aquest ens, que es convertirà en un centre de formació per als treballadors de la Diputació. L’empresa encarregada d’executar les obres serà M. i J. Gruas, SA amb un pressupost d’1.764.388,87 euros amb IVA inclòs i una durada màxima de sis mesos des del seu inici.

L’edifici objecte de remodelació va ser utilitzat fins a l’any 2014 com a Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, any en què aquest centre es va traslladar a una zona més cèntrica, al carrer del Vent. Des d’aleshores i fins a l’any 2018, aquest espai va quedar en desús fins que van habilitar-se provisionalment dues aules per a destinar-les a la formació dual i es va decidir destinar l’edifici a la totalitat de les activitats destinades amb la formació del Servei d’Assistència Municipal (SAM), la formació dual-tic i l’espai crowd working. «Es pren aquesta decisió amb la intenció de centralitzar aquests recursos i millorar-ne el servei», segons detallen en l’informe que va sortir a licitació el passat mes de novembre.

Per destinar l’edifici a aquest nou ús és necessari la reforma dels espais i, al mateix temps, es realitzen importants mesures de rehabilitació energètica. A més, també es renoven totes les instal·lacions i s’adeqüen a la «normativa actual».Les reformes se centren en la fusteria exterior, reixes, cel rasos, alguns tancaments interiors de ceràmica, arrencament d’enrajolats, repicat d’arrebossats i enguixats, extracció de sanitaris i equipament fix. A banda, també es procedirà a l’arrencada de teules i part dels minvells de coberta i es desmuntarà la instal·lació elèctrica de les zones a reformar, modificant els quadres i subquadres existents i identificant les línies que alimenten les zones que no es reformen per mantenir-les en servei.

També es desmuntaran les instal·lacions de veu i dades, de calefacció i d’aigua de les zones a reformar modificant els conductors i canonades per a mantenir aquestes instal·lacions en funcionament en les zones no afectades per les obres. La instal·lació contraincendis també es desmuntarà i tornarà a muntar per tal de traslladar BIEs, polsadors i extintors a les ubicacions requerides per la nova distribució. Aquestes són només algunes de les reformes que es produiran en l’interior i exterior de l’edifici actual en els pròxims si mesos per adequar-lo al seu no ús.

tracking