Diari Més

Economia

Redessa subhasta 14 parcel·les del Polígon AgroReus en quatre lots

L’Ajuntament vol «dinamitzar l’economia» captant noves empreses que vulguin instal·lar-se a la capital del Baix Camp

Un dels terrenys que l'empresa municipal ha decidit subhastar.

Redessa subhasta 14 parcel·les del Polígon AgroReus en quatre lotsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell d’Administració de Redessa ha aprovat la subhasta pública de 14 parcel·les distribuïdes en 4 lots, a un preu d’entre 110 i 138 euros el metre quadrat, i que es troben al Polígon AgroReus, al complex empresarial de Redessa 3. «Totes les empreses que vinguin generaran llocs de treball, amb el Consell d’Administració hem consensuat que era una bona oportunitat en un moment tan complicat», explica la consellera delegada de Redessa, Teresa Pallarès, qui afegeix que «hem vist oportú que aquest terreny es posi ara a disposició de les empreses, er veure si podem treure-ho endavant i dinamitzar l’economia, amb llocs de treball tant per la construcció de naus com pel que disposin després les empreses».

Aquells que vulguin optar a un d’aquests quatre lots de parcel·les ho poden fer fins al 7 de juliol, i les que aportin més capital seran les que s’adjudicaran el lot corresponent. «És un concurs de subhasta públic pur i dur, només es tenen en compte els criteris econòmics», recorda la consellera delegada de Redessa, qui argumenta que «els lots estan basats en dues taxacions, una de l’Ajuntament i l’altra externa, per tal de trobar un bon valor». En concret, les parcel·les es troben entre el carrer Castillejos i el d’Apel·les Mestres i en el lot 1 hi ha des del número 6 fins al 13, ambdós inclosos, amb una superfície total de 5.936,91 metres quadrats i un preu de 819.293,58 euros. En el segon lot hi ha les parcel·les 14, 16, 18, 20 i 22 que conformen una superfície total de 3.075 metres quadrats amb un preu de 424.453,50 euros. En el lot 3 hi ha la parcel·la 26, que té una superfície de 1.219,12 metres quadrats i un preu de 134.627 euros. Finalment, en el lot 4 hi ha la parcel·la 25, ubicada al carrer d’Apel·les Mestres amb una superfície de 2.794 metres quadrats i un preu total de 385.572 euros.

«Amb aquesta actuació es treballa a favor de la consolidació de nous projectes empresarials i en la creació de llocs de treball, ja que permetrà la implantació de noves empreses a la ciutat o bé, el creixement d’empreses ja existents», detalla Pallarès, qui afegeix que «aquesta és una zona interessant, on també tenim Redessa 2 amb 20 naus llogades i l’oferta va de la mà amb l’objectiu final de Redessa pel que fa a la projecció econòmica de la nostra ciutat». La diferència entre Redessa 1 i 2 i Redessa 3 rau en el fet que les empreses del primer complex empresarial han llogat o comprat locals, en canvi, en l’altre compren el sòl directament i, per tant, crida a unes empreses més grans, en consonància amb el Polígon AgroReus. Sobre el tipus d’empreses que puguin estar interessades en aquests terrenys, l’Ajuntament encara no té suficients propostes per analitzar-ho, ja que la subhasta va fer-se pública ahir al matí, tot i que creuen que un sector ben posicionat arran de la crisi sanitària és el de l’alimentació.

Últims terrenys disponibles

Aquestes 14 parcel·les són les darreres que queden buides del complex empresarial Redessa 3, ja que actualment la 1, 2 i 3 estan ocupades per la Unió, la 15 per la Casa Borrull, la 24 per PIRSA i les 17, 19, 21, 23 25 i 27 per Copy Valls. De fet, aquesta empresa va ser la guanyadora de la darrera subhasta de terrenys de Redessa 3, que es va realitzar l’any 2018 i que l’empresa vallenca va endur-se per poder ampliar les seves instal·lacions que ja es trobaven en aquest indret.

Així doncs, a la subhasta d’aquests terrenys no hi entraran només empreses que encara no es trobin al Polígon AgroReus, sinó que també ho poden fer aquelles que vulguin ampliar el seu espai a la zona. En cas que per un mateix lot concorri més d’una proposició, el criteri de valoració i la determinació de l’oferta guanyadora serà l’oferta econòmica més avantatjosa. El preu oferit podrà ser igual o superior a l’establert a la licitació. Cada licitador haurà de constituir una garantia equivalent al 5% del tipus de licitació del lot que es vulgui adjudicar. Una vegada formalitzada l’adjudicació es procedirà a la devolució d’aquesta garantia.

tracking