Diari Més

Restauració

El restaurant del Gaudí Centre podria tornar a funcionar al Nadal

L’Ajuntament ha obert el concurs per l’adjudicació de l’establiment amb preus «molt assequibles» per un termini de 15 anys

Una imatge d'arxiu del restaurant a l'àtic del Gaudí Centre.

El restaurant del Gaudí Centre podria tornar a funcionar al NadalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha tret a licitació la concessió pel servei d’explotació del restaurant del Gaudí Centre. Un establiment que podria tornar a obrir les seves portes al Nadal, segons va avançar ahir la regidora d’Economia a l’Ajuntament i consellera delegada de Redessa, Teresa Pallarès. D’aquesta manera el consistori torna a impulsar l’obertura d’un establiment que va tancar el gener del 2019, ara fa un any i mig. Com ja va avançar Diari Més, el contracte serà vàlid per 15 anys, fins al 2035, 10 més del que estava previst en un primer moment.

«Aquest concurs públic ha de retornar a l’activitat de restauració un local emblemàtic per la ciutat de Reus per molts motius: primer per la seva ubicació a la plaça Mercadal, un espai molt rellevant; i segon, per la seva combinació i lligam amb l’oferta cultural a través del Gaudí Centre», va explicar Pallarès. Precisament, un altre dels objectius de treure ara aquesta licitació, segons va detallar Pallarès, és «sumar-se a una oferta de restauració de la ciutat que també ha de contribuir a promocionar l’oferta gastronòmica conjuntament amb el comerç, la cultura i el patrimoni per fer de Reus una ciutat per venir a veure i també per venir a viure». Per tal de captar un major nombre d’empreses interessades, des de l’Ajuntament s’ha fet un esforç «important» conscient de la situació per ajudar amb preus «molt assequibles» perquè «l’empresa que guanyi aquest concurs pugui estar a casa nostra de la forma més fàcil possible».

Un local «gaudinista»

D’aquesta manera, el plec de clàusules de la licitació fixa un cànon mensual mínim de 2.000 euros sense IVA per a l’explotació del restaurant. A més, per tal de captar les empreses, aquella que es faci càrrec de l’establiment no haurà de pagar aquest cànon durant els primers dos anys, a canvi d’adequar el local. «L’empresa quedarà exempt de pagar durant els dos primers anys per adequar l’espai al Gaudí Centre. Jo sempre dic que Gaudí no era Modernista sinó que era gaudinista, i haurà d’anar de la mà».

Entre les condicions del concurs, també s’estableixen com a criteris de puntuació de les ofertes rebudes l’import econòmic, les inversions i l’adequació del local i les terrasses d’estètica modernista del Gaudí Centre. A més, també s’exigirà un cap de sala amb un bon nivell d’anglès per «estar a l’altura del Gaudí Centre, ja que entenem que ve gent d’altres països que s’han de poder atendre», va detallar Pallarès. En relació amb l’oferta gastronòmica, el concurs inclou com a requisits que s’abasteixi de diversitat d’oferta i preus i exclou propostes del tipus menjar ràpid, per emportar o similars.

El local, que estarà explotat per la mateixa empresa durant 15 anys, fins al 2035, està situat a l’àtic de l’edifici del Gaudí Centre, a la plaça Mercadal i compta amb un espai de terassa practicable destinat a servei al públic i un sobreàtic només destinat a terrassa. A més, també es podrà explotar un servei de terrassa a la plaça del Mercadal, demanant l’oportuna autorització administrativa. En total, l’interior del restaurant té 224,89 metres quadrats, amb un aforament al voltant de les 54 persones, sense tenir en compte l’aforament reduït que imposa actualment l’emergència sanitària per la Covid-19. La terrassa pel públic consta de 128,92 metres quadrats, la terrassa de cuina de 28,64 metres quadrats i el sobreàtic 33,28. D’altra banda, l’adjudicatari disposarà del magatzem destinat a l’emmagatzematge dels productes utilitzats per l’activitat que té una superfície aproximada de 52,76 m2.

Nou gerent a Redessa

La consellera delegada de Redessa també ha anunciat un canvi en la gerència de l’empresa municipal, ja que ara es buscarà un perfil més comercial i a temps complet, ja que l’actual ho fa a temps parcial. La contractació d’un nou gerent busca un perfil amb, entre altres, alts coneixements i experiència en el desenvolupament i promoció econòmica, els serveis empresarials, el desenvolupament immobiliari i promoció comercial i amb coneixements en l’àmbit jurídic i econòmic en el sector públic.

tracking