Diari Més

Turisme

L'Aeroport de Reus es queda sense turistes fins al juliol per la crisi sanitària

Aquest diumenge ja es permet volar entre països de la Unió Europa, però des d’Aena avisen que a Reus no hi ha cap vol previst

Una imatge d'arxiu de diversos turistes a l'Aeroport de Reus a punt per embarcar.

L'Aeroport de Reus es queda sense turistes fins al juliol per la crisi sanitàriaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Aeroport de Reus no rebrà cap vol durant el mes de juny, tot i que aquest diumenge ja s’aixequen les restriccions frontereres entre els països de la Unió Europa. Així ho ha comunicat Aena al Diari Més, qui detalla que «el més probable és que comencin a arribar vols al juliol», tot i que tampoc descarten que, en funció de com vagin avançant els dies, alguna companyia decideixi programar algun vol a finals de juny. De fet, Ryanair i Jet2 ja han començat amb algunes campanyes per engrescar de nou al turisme de cara al mes vinent.

Així doncs, la capital del Baix Camp estarà un altre mes sense rebre cap vol estranger, una situació que va començar a finals d’abril, setmanes després que Espanya decretés l’estat d’alarma per la pandèmia de la Covid-19. El govern espanyol aixecarà les restriccions entre els països europeus aquest diumenge, però l’Aeroport haurà d’esperar una mica més per rebre els primers turistes de la temporada. Un fet que no ajudarà als hotels de la demarcació que ja començaran a obrir a partir del dilluns vinent, 22 de juny, amb aquest aixecament de les fronteres entre la Unió Europea.

Pel que fa a les companyies que operen a Reus, Ryanair ja va avisar que tornarà a reprendre els vols a partir de l’1 de juliol. De fet, ja es poden comprar bitllets per viatjar des de la capital del Baix Camp fins a Dublín, Manchester i Birmingham, a partir de l’1 de juliol, i cap a Shannon, Cork, East Midlands, Liverpool, Londres i Frànkfurt, a partir del dia 2 en endavant. Pel que fa a Jet2, aquesta companyia no començarà a operar a Reus fins entrat el juliol, amb vols cap a Birmingham, East Midlands, Edimburg, Glasgow, Leeds, Londres, Manchester i Newcastle. Tots ells a partir del 15 de juliol.

El turisme extracomunitari

D’altra banda, el turisme extracomunitari, és a dir, el que prové de fora de la Unió Europea, tampoc arribarà abans del juliol, ja que el govern espanyol, com va publicar en el BOE ahir, ha decidit que ni l’Aeroport de Reus ni el Port de Tarragona puguin rebre aquests turistes, tot i que sí que ho faran altres punts de l’Estat a partir d’aquest diumenge, 21 de juny, coincidint amb l’aixecament de l’estat d’alarma.

El Consell de Ministres, en la reunió del 16 de juny, va aprovar un acord a través del qual s’estableixen els ports i aeroports espanyols designats com a «punts d’entrada amb capacitat d’atenció a emergències de salut pública i importància internacional». Entre aquests aeroports d’entrada hi figuren el Josep Tarradellas Barcelona–El Prat, Gran Canària, Adolfo Suárez Madrid–Barajas, Màlaga-Costa del Sol, Palma de Mallorca, Sevilla, Menorca, Eivissa, Lanzarote-César, Tenerife Sud, Alacant-Elx, Seve Ballesteros-Santander, Bilbao i València. Pel que fa als ports, seran els de Barcelona, Bilbao, Las Palmas de Gran Canària, Màlaga, Palma de Mallorca, Tenerife, València, Vigo, Santander, Alacant, Motril, Algesires i Tarifa els únics que rebin turistes extracomunitaris.

Un 96,8% menys de passatgers

El volum de passatgers a l’Aeroport de Reus durant el mes de maig ha caigut un 99,8% amb només 226, corresponents a diversos serveis públics, com ara el servei d’ambulància o de salvament marítim entre altres. Des de principis d’any, aquest equipament ha rebut un total de 6.305 passatgers, un 96,9% menys que en el mateix període de l’any passat. Uns números que seran pràcticament idèntics al juny d’enguany.

tracking