Diari Més

Infraestructures

Adif conclou que el baixador de Bellissens és «necessari i positiu»

L’ens públic aprova l’estudi de demanda que preveu una mitjana de 1.443 passatgers diaris, una de les més elevades de l’Estat

Una recreació de l'aspecte que tindria la infraestructura.

Adif conclou que el baixador de Bellissens és «necessari i positiu»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou pas per a la creació del baixador de Bellissens que comença a fer-se realitat. L’Ajuntament de Reus ha informat aquest dijous que Adif havia valorat com a «positiu» l’estudi de demanda sobre aquesta infraestructura, una valoració molt important, ja que «era el pas que necessitàvem per poder validar l’estació i continuar endavant amb el projecte», ha anunciat l’alcalde de Reus, Carles Pellicer. Així doncs, Reus, Generalitat i Estat coincideixen que el baixador de Bellissens és «necessari i positiu» per a la ciutat.

El govern municipal amb un pacte amb el PSC va crear una comissió de treball per a fer un seguiment de tots els projectes en matèria d’infraestructures que hi havia pendents a la ciutat i executar-los. Aquest matí, aquest grup de treball s'ha reunittelemàticament amb Adif perquè aquests els traslladessin els seus resultats sobre l’estudi de demanda, un estudi que la Generalitat ja va valorar, també, com a «positiu». A més, l’Administrador de Infraestructuras Ferroviarias, preveu que el baixador de Bellissens tingui un volum de passatgers molt elevat, de fet, assegura que «serà una de les estacions d’aquestes característiques d’arreu de l’Estat que més persones mourà», segons ha detallat el batlle reusenc. En concret, Adif preveu que passin 1.443 persones diàries pel baixador en el primer any i que, a 30 anys vista, el volum diari s’incrementi fins a les 3.507. Unes dades que fan palesa la importància d’aquesta nova infraestructura que s’instal·larà a la zona sud de la ciutat i que «serà complementària a l’estació del Nord, sense treure passatgers, sinó que en generarà de nous amb demanda pròpia», ha argumentat Pellicer.

«L’informe posa de manifest que la zona de Bellissens té molt bona ubicació i potencialitat per garantir la demanda d’aquesta nova infraestructura ferroviària», ha dit l’alcalde reusenc, qui ha afegit que «l’anàlisi del cost-benefici ha tingut un resultat positiu, ja que genera estalvi de temps, comporta beneficis mediambientals per la reducció de la contaminació d’altres tipus de mobilitat, i genera un impacte positiu quant a activitat econòmica», fent referència a les conclusions que els han fet arribar des d’Adif en la reunió d'aquest matí.

Posible licitació a la tardor

Pellicer, acompanyat per la vicealcaldessa Noemí Llauradó i el portaveu del PSC Andreu Martín, ha explicat que el següent pas és un estudi de funcionalitat, que preveuen que estigui acabat a la tardor i, en cas de ser positiu, ja es procediria a la licitació de la construcció del baixador de Bellissens. «Aquest estudi és el que ha de determinar si cal o no, a posteriori, fer un estudi informatiu, i analitza i defineix la convivència entre els trens de rodalies que hi pararan quan estigui en marxa amb els trens de mercaderies que ja passen i el futur tren-tram», ha aclarit el socialista Andreu Martín. Un tercer estudi que des del consistori confien que no sigui necessari perquè «l’estructura no ha de suposar un perjudici per a les línies que ja estan operatives».

«Com més aviat millor»

«Volem que l’estació vegi la llum com més aviat millor, en un temps raonable», ha afirmat la vicealcaldessa de Reus, qui posa la mirada en un termini «aproximat» de 10 anys. «En la reunió hem vist una mostra del compromís per part d’Adif i del Ministeri perquè aquesta estació de Bellissens sigui una realitat com més aviat millor perquè la construcció d’aquesta estació no només augmentarà i millorarà l’accessibilitat, sinó que també serà una peça clau en el nostre pla de desenvolupament del sud de la ciutat», ha expressat Noemí Llauradó. En aquesta línia, Andreu Martín ha remarcat que «aquesta estació no és pels quatre veïns del voltant, donarà servei a milers de ciutadans i pot potenciar reptes molt importants que tenim, com ara el Tecnoparc. La Fira de Reus i el Tecnoparc tindran una estació de tren a cinc o deu minuts caminant, això serà important a l’hora d’oferir la venda de serveis, productes ni de cara a la mobilitat de treballadors i visitants».

tracking