Diari Més

Lleure

Reus és l'únic municipi de la zona que no obrirà les piscines municipals

El consistori ha arribat a un acord amb el CN Reus Ploms i el Reus Deportiu per obrir a més persones les seves instal·lacions

Una imatge de les piscines l'estiu de l'any passat que, enguany, no es tornarà a repetir.

Reus és l'únic municipi de la zona que no obrirà les piscines municipalsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ciutadans de Reus no podran anar a les Piscines Municipals del parc dels Capellans aquest estiu, ja que el Comitè d’Emergències de l’Ajuntament ha decidit mantenir-les tancades aquesta temporada davant l’emergència sanitària de la Covid-19. Així doncs, Reus serà l’únic municipi de la zona que no obrirà les piscines municipals, a diferència dels seus veïns com Tarragona, Valls, Torredembarra, Vila-seca o Cambrils que sí que les obriran.

«La decisió s’ha pres davant la impossibilitat de garantir el compliment de les mesures de prevenció per evitar contagis de la Covid-19», argumenten des del consistori, des d’on afegeixen que «la configuració i les especials característiques de les piscines municipals fan inviable atendre les condicions establertes pel Ministeri de Sanitat per garantir les mesures higièniques i de seguretat de les piscines recreatives, motiu pel qual s’han primat els criteris de prudència i responsabilitat per descartar obrir l’equipament aquest estiu». Així doncs, segons expliquen des de l’Ajuntament, la configuració «molt diferent» de les instal·lacions del parc dels Capellans respecte de moltes altres piscines, amb una forma ovalada, sense carrils ni delimitacions, amb dunes i envoltada de gespa, fa «pràcticament impossible poder controlar l’aforament i el compliment de la distància de seguretat». «A diferència d’una piscina rectangular amb carrils», remarquen.

L’oposició critica la decisió

Per la seva banda, els partits de l’oposició no comparteixen aquesta decisió de mantenir tancades les piscines, i menys encara després del confinament. «L’únic argument que ens han donat és la forma de la piscina, però a nosaltres això ens sembla molt pobre, demanen explicacions més objectives, un informe on es detalli el motiu de la no obertura de les piscines», reivindica el regidor del PSC, Dani Marcos, qui afegeix que «creiem que haurien d’obrir, hi ha tots els mecanismes possibles, podem reduir l’aforament o fer entrades per franges horàries en comptes de per dia, així també hi hauria més rotació de persones, opcions n’hi ha moltes, però ganes potser no tantes».

En la mateixa línia s’expressa el regidor de la CUP, Edgar Fernández, qui entén que s’han de limitar activitats, però es pregunta que «si les terrasses són plenes de gent, i també s’han obert amb limitacions d’aforament, per què les piscines no poden obrir al 30 o 50%?». Fernández creu que «l’Ajuntament ha mirat més la rendibilitat de l’equipament que no pas el vessant social». Tant des de la CUP com des del PSC coincideixen que, per molt que siguin deficitàries, les piscines s’han de mantenir obertes pel seu servei a la ciutadania. «No podem tenir les piscines tancades després del confinament, moltes famílies tampoc podran anar a la platja, que menys que puguin anar a les piscines», etziba Marcos, qui afegeix que «no podem tenir l’equipament tot l’estiu tancat, perquè si altres municipis o clubs esportius poden garantir la seguretat, per què nosaltres com a ciutat no ho podem fer?».

Per tal de no deixar sense piscines a la ciutadania, el consistori ha arribat a un acord de col·laboració amb el CN Reus Ploms i el Reus Deportiu per obrir les seves instal·lacions a usos públics.

Saturació als clubs

Sobre aquesta alternativa que proposen des del consistori d’oferir les instal·lacions d’aquests dos clubs reusencs, l’oposició també coincideix que se saturarà aquests dos equipaments, a banda que «no sabem les condicions que tindran els qui no siguin socis, ni si s’ho podran permetre», tal com exposa el cupaire Edgar Fernández. El socialista Dani Marcos es pregunta «com els clubs podran absorbir tota la demanda de la ciutat, amb els associats i una reducció de l’aforament».

Des de l’Ajuntament exposen que «l’acord permetrà donar cobertura a les activitats de piscina programades pels casals municipals d’estiu i impulsar els cursets d’estiu de natació». D’altra banda, en el cas del Reus Ploms, l’acord també inclou l’opció d’«entrada puntual diària» per a aquells que no siguin socis, una opció que estan negociant amb el Reus Deportiu. Les condicions concretes, horaris i preus estaran disponibles als llocs web i a la recepció d’ambdues entitats. Pel que fa al conjunt de les instal·lacions esportives municipals, Reus Esport i Lleure ha donat per tancada la temporada esportiva 2019-20 i ha optat per prorrogar els usos de temporada als clubs de la ciutat que fan un ús regular de les instal·lacions. D’altra banda, l’empresa municipal desplegarà pròximament tasques de manteniment, substitució i reposició pròpies de cada instal·lació, i adoptarà de les mesures d’adequació normatives i sanitàries per obrir les instal·lacions esportives municipals amb totes les garanties per la temporada vinent. D’aquesta manera, Reus es converteix en l’únic municipi del Camp de Tarragona amb un nombre elevat d’habitants que no obrirà les piscines.

tracking