Diari Més

Via Pública

L'Ajuntament de Reus multarà pels orins de gos i anar despullat a partir del juliol

La nova Ordenança de Civisme serà aprovada definitivament en el plenari municipal de divendres

Les multes per no remullar l'orina poden arribar als 600 euros.

L'Ajuntament de Reus multarà pels orins de gos i anar despullat a partir del juliolOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus podrà començar a multar pels orins de gos a la via pública, anar despullat, la mendicitat «de manera agressiva i insistent» i els vehicles de mobilitat personal (VMP) que circulin per les voreres a partir del juliol, després que, segons ha pogut saber el Diari Més, la nova Ordenança de Civisme serà aprovada en el plenari d’aquest divendres però que no entrarà en vigor fins, aproxiamadament, 15 dies més tard.

Aquestes modificacions ja van ser inicialment aprovades en el plenari del passat novembre, però encara no podien començar a aplicar-se, ja que en el període d’exposició pública, part dels articles on s’havien acordat aquestes variacions van rebre diverses al·legacions, que aquest divendres s’acceptaran o es declinaran definitivament. Una d’aquestes al·legacions la va formular Bicicamp, que considera que «la via engegada de regular la circulació de bicicletes, patins, patinets i VMP a través de l’Ordenança de Civisme genera més problemes que no pas en resol» i que «desincentiva l’ús d’aquesta modalitat».

Dos dels canvis que es van aprovar i que s’incorporaven a la normativa responien a una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), arran d’una denúncia de la CUP, i reemplaçaven la prohibició genèrica de la mendicitat per afectar exclusivament la que es produeixi de manera «agressiva i insistent». A instàncies del TSJC, també concretaven la prohibició d’anar «nu» pel carrer en substitució de l’anterior normativa, que s’expressava com a «totalment o parcialment despullat».

Més d’un any de retard

D’aquesta manera, després que hagi transcorregut més d’un any des que es va presentar la campanya en la qual s’assegurava que s’imposarien multes de fins a 800 euros a aquells que no remullessin amb aigua els orins del seu gos, el consistori ja podrà materialitzar-ho. Tal com explica la regidora de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, «la situació de la Covid-19 ha impedit que s’aprovés en el plenari del març o l’abril». Tot i l’absència de multes, el que sí que ha aconseguit la campanya és que gairebé tots els propietaris de gossos remullin l’orina dels cans i contribueixin a mantenir la ciutat més neta. A partir del juliol, no fer aquesta acció podrà comportar multes de fins a 600 euros, ja que és considerada una infracció lleu.

tracking