Diari Més

Seguretat

L'Ajuntament de Reus agruparà els plans d'emergència en un únic document

La guia s’aprovarà en el plenari d’aquest divendres i permetrà actualitzar alguns protocols d’actuació

El document inclou els plans d'emergència com ara per inundacions, ventades o risc químic.

L'Ajuntament de Reus agruparà els plans d'emergència en un únic documentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus agruparà tots els plans d’emergència en un únic document, el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM). Aquest element establirà el marc orgànic i funcional previst a Reus, amb l’objectiu de prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar una resposta adequada i ràpida a les possibles situacions d’emergència.

El consistori ho aprovarà aquest divendres en el plenari municipal i tirarà endavant d’aquesta manera un dels compromisos del Pla d’Acció Municipal 2019-2023. El DUPROCIM recull aquelles actuacions o plans sectorials d’emergències que ha de tenir un municipi. «Aquests plans, ja els teníem, però ara el que fem és aglutinar-los en un únic document», argumenta la regidoria de Seguretat, Convivència i Civisme de l’Ajuntament de Reus, Dolors Vázquez, qui afegeix que «aprofitant que aprovarem en el plenari el DUCOPRIM, també actualitzarem alguns plans d’emergència».

«El fet de tenir tots els plans d’emergència en un únic document farà que la resposta sigui molt més àgil», remarca la regidora. D’aquesta manera, el DUPROCIM inclourà els plans d’emergència de contaminació del riu Ebre, fred intens, calor severa, malalties emergents, accidents ferroviaris, accidents amb múltiples víctimes, manca de serveis bàsics, accidents en el transport de mercaderies perilloses, risc químic, accidents aeronàutics, inundacions i ventades, entre altres plans d’actuació. Vázquez celebra que aquest divendres ja es podrà aprovar el DUPROCIM, que «consta de més de 200 pàgines i hi ha una feina molt intensa al darrere», ja que «donem continuïtat a un treball que ja s’estava fent i que estàvem finalitzant». De fet, la regidora assegura que «si no hagués estat pel Coronavirus ja l’hauríem presentat i aprovat al mes de març».

L’elaboració d’aquest document ha anat a càrrec de la regidoria de Seguretat, Convivència i Civisme, però Vázquez detalla que «hem treballat amb tots els departaments de l’Ajuntament, perquè és important la col·laboració de totes les parts en aquest protocol d’emergències».

Així doncs, des d’aquest divendres la capital del Baix Camp ja tindrà el DUPROCIM que permetrà una resposta molt més àgil a les futures emergències que puguin afectar a la ciutat i que, per tant, requereixin l’activació d’un pla d’emergències municipal coordinat amb Protecció Civil i Guàrdia Urbana.

tracking