Diari Més

Oci

Dues discoteques de Reus incompleixen la normativa en la primera nit d'oci

A la plaça del Castell la Guàrdia Urbana va haver de regular l’accés per l’alt nombre de persones a les terrasses i cercant taula

Aquest és l'aspecte que presentava la plaça del Castell aquesta tarda de dilluns.

Dues discoteques de Reus incompleixen la normativa en la primera nit d'ociOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus, com la resta del Camp de Tarragona, va tornant de mica en mica a la normalitat i el passat cap de setmana, seguint les indicacions de Sanitat sobre les mesures preventives de la Covid-19, els locals d’oci nocturn, com ara pubs i discoteques, van tornar a acollir les festes. Amb tot, aquesta tornada va ser amb restriccions higièniques, com ara mascareta i gel hidroalcohòlic, amb l’aforament reduït a un 30% i amb les pistes de ball convertides en petites terrasses, tot i que no tots els establiments van respectar aquesta mesura.

La Guàrdia Urbana de Reus, segons han informat fonts municipals al Diari Més, va aixecar actes a dues discoteques de la capital del Baix Camp que van incomplir amb les condicions de reobertura, deixant lliure la zona de ball i permetent el seu ús als clients, alguns dels quals van aprofitar per a ballar davant la permissivitat dels locals. Amb tot, la Guàrdia Urbana va presentar-se en aquestes dues discoteques quan va tenir constància d’aquest trencament de les mesures de seguretat i no va dubtar en aixecar acta a tots dos locals. Aquesta, però, no va ser l’única tasca que van realitzar els agents locals, ja que també van passar pels diferents pubs i discoteques per a recordar la normativa vigent i controlar que en cadascun dels establiments s’estava respectant. Així doncs, a banda d’aixecar aquestes dues actes, els agents també van haver de regular algunes zones públiques, com ara la plaça del Castell, on un bon nombre de persones van aplegar-s’hi per a consumir a les terrasses. Com que aquestes estaven plenes, també van ser molts els que van esperar a la mateixa plaça, esperant que es buidés una terrassa per a poder asseure’s a consumir. Davant aquesta situació, els agents van intervenir perquè es pogués respectar la distància de seguretat de 2 metres que recomanen les autoritats sanitàries per a evitar la propagació del coronavirus, i ho van fer regulant el seu accés a la plaça.

Queixes per soroll

Una de les coses positives per alguns veïns de Reus durant aquest confinament i les diferents fases de la desescalada ha estat el silenci de les nits, que aquest cap de setmana es va trencar en alguns punts de la ciutat. Molts van ser els qui van alertar a la Guàrdia Urbana sobre alguns locals que no respectaven els decibels permesos a l’interior del seu local i, davant aquestes queixes, la policia va personar-se a les diferents discoteques i bars. Els agents van fer gestions amb els propietaris dels locals i els serveis de seguretat per controlar i evitar els sorolls correctament, també van recordar, en aquells espais on sí que es respectava el descans dels veïns, la seva obligació d’evitar sorolls i garantir la convivència. A més, també van intervenir en alguns locals que estaven funcionant com a bars musicals tot i que només tenien autorització per a servir com a restaurants. D’aquesta manera, la Guàrdia Urbana de Reus va donar resposta a les queixes de la ciutadania i va realitzar controls específics, amb posicionaments estàtics de guàrdies en els punts on es va requerir i amb patrullatge pels carrers amb més presència de locals d’oci nocturn. Així doncs, tot i algun establiment que, en un primer moment, va obrir sense respectar la normativa decretada per les autoritats sanitàries, la majoria de discoteques i bars van respectar les mesures per prevenir el contagi del coronavirus.

Un negoci poc sostenible

Un d’aquests espais que van respectar les indicacions de Sanitat va ser L’Hangar on van viure una situació «estranya» els treballadors i els clients. «Nosaltres venem ara un producte diferent del que oferíem abans, i el client doncs es troba també aquesta diferència, ens hem d’acostumar tots plegats i aportar cadascú el que puguem per sortir d’aquesta situació», argumenta Jordi Cases propietari d’aquest local. «Nosaltres vam adequar el local a les circumstàncies, vam posar més taules a l’interior i ens vam limitar al 30% de l’aforament», explica el propietari, qui afegeix que «tot va anar segons l’esperat i no vam tenir cap problema. La policia va venir a fer una inspecció del local i ho va trobar tot correcte». Tot i que els locals d’oci ja poden obrir, lamenten que la situació no és gaire sostenible, ja que «un dels pilars de l’oci nocturn és la rotació de la clientela, però ara ja no n’hi ha perquè no tenen tant d’espai com abans, és complicat que sigui sostenible això», diu Cases, qui admet que «esperem que es pugui tornar a la normalitat al més aviat possible, perquè ara mateix anem a cegues, però també entenem que, per part de l’administració, és complicat gestionar la situació».

tracking