Diari Més

Salut

L'equip d'infermeria de l'Hospital Sant Joan de Reus demana una prova PCR cada mes

També exigeixen fer vacances en qualsevol mes de l'any i un plus de perillositat tenint en compte que «estem exposats a un elevat risc de contagi»

Alguns professionals que ahir van protestar per reclamar les direccions per objectius.

Clam dels treballadors del Sant Joan per exigir el pagament de les DPO 2019Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de la planta E1 de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, onacullen exclusivament malalts de Covid-19, reivindiquen una prova PCR cada mes, agafar vacances en qualsevol mes de l'any iun plus de perillositat tenint en compte que «estem exposats a un elevat risc de contagi».

«Treballar durant aquests mesos no ha estat gens fàcil. Ha estat, i encara és, molt dur. En cap moment hem disposat de l’equip de protecció individual en les condicions que es necessita per prevenir el contagi de la Covid-19», argumenten les infermeres, que afegeixen que «ens hem vist obligats a fer servir la mateixa mascareta FFP2 durant deu dies, com a mínim».

El motiu de demanar les proves PCR és perquè «han estat escasses», i denuncien que «companys que han donat positiu en la prova PCR, s'han reincorporat a la feina 15 dies després sense que se'ls hagi fet una nova prova». En relació a aquesta exigència i també pel que fa al plus de perillositat, es justifiquen explicant que «treballar en primera línia comporta risc. Ho sabem. Però no disposar dels equips de protecció individual adients en el seu moment era un perill per a l’equip sanitari, per als malalts, però també, i molt important, per a les nostres famílies», i continuen dient que «defensem la seguretat per a tothom i per això hem demanat a la Unitat de Vigilància de la Salut que ens asseguri una prova PCR o un test serològic cada mes, com a mínim. La resposta ha estat nul·la».

Els treballadors d'aquesta planta critiquen que «les mancances aquests mesos de pandèmia no han estat solament a nivell de material. També hi ha deficiències laborals que han comportat horaris desestructurats amb canvis d’horaris que s’han fet saber amb poc marge de temps abans de començar el torn. Un fet que afecta aspectes vitals, com la son, o la conciliació familiar, per posar alguns exemples».

Respecte a poder demanar vacances en qualsevol dia de l'any, l'equip d'infermeria asseguren que «les quatre setmanes de vacances que corresponen a cada treballador només es podran fer al juliol, agost i setembre. Un canvi de planificació que va en perjudici del treballador perquè podrà comportar que hi hagi companys que no puguin fer vacances si coincideix que en aquests mesos s’estan recuperant de la malaltia». A més, també denuncien que «aquest any no es poden demanar dies d’assumptes propis (AP) als mesos de juliol, agost i setembre, i els dies de conveni de la majoria del personal han estat denegats. Un fet, que lamentablement no és nou i per desgràcia no ens sorprèn».

«Fa molts anys que patim les retallades i treballem en condicions precàries. La Covid-19 ens ha tornat a posar a prova i hem demostrat, i estem demostrant durant aquesta pandèmia, que sabem respondre laboralment tot i tenir-ho gairebé tot en contra», afirmen des de l'equip d'infermeria del Sant Joan des d'on creuen que «ens agrada la nostra feina i el nostre compromís ha quedat més que demostrat. Ara creiem, però, que també és hora que la direcció del centre demostri el seu vers els seus treballadors, més encara en uns moments tan difícils com aquests.

tracking