Diari Més

Turisme

Ryanair torna a l'Aeroport de Reus però perd rutes: no operarà Bristol, Gdansk ni Eindhoven

L’aerolínia confirma que les havia programat però, d’inici, ara no les oferirà

Una imatge d'arxiu de passatgers de Ryanair a Reus.

Ryanair torna a l'Aeroport de Reus però perd rutes: no operarà Bristol, Gdansk ni EindhovenOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ryanair torna a posar a la venda bitllets per reprendre els vols regulars a partir de l’1 de juliol, coincidint amb la reobertura de fronteres, també a Reus. Amb tot, tal com han confirmat fonts de l’aerolínia al Diari Més, tres de les rutes incloses dins de la programació inicial per a l’Aeroport de la capital del Baix Camp ja no estaran disponibles, com a mínim d’inici. Es tracta, segons precisen les mateixes fonts, de «Bristol, Eindhoven i Gdansk», tres destinacions que «no s’operaran en principi».

Preguntada sobre si, en algun moment de la temporada d’estiu, Ryanair té intenció de recuperar aquests tres enllaços que d’entrada es perden, la companyia precisa que «ara mateix no serà així» i que «de cara al futur no podem assegurar res, donat que Ryanair espera poder operar el màxim de rutes a mesura que es reactivi la demanda». L’aerolínia és la de més pes a l’Aeroport de Reus.

La connexió amb Gdansk, programada per repetir-se després d’haver-se estrenat el 2019 a Reus, havia de desplegar-se en principi només entre els mesos de març i juny, fet pel qual aquesta ruta concreta s’hauria perdut íntegra, sense enlairar un sol avió durant el 2020.

A 26 aeròdroms de l’Estat

Ara mateix, a través del seu lloc web, Ryanair comercialitza seients almenys per als enllaços entre Reus i Brussel·les, Cork, Dublín, Shannon, Birmingham, East Midlands, Liverpool, Londres Southend, Londres Stansted, Manchester i Frankfort. Ryanair anima als passatgers a «que comencin a planificar una escapada d’estiu i celebrin que Europa està superant amb èxit un dels seus moments més difícils». En total, la companyia reactivarà l’1 de juliol la seva presència a 26 aeroports d’arreu de l’Estat, amb les programacions reformulades per aquesta nova etapa.

L’Aeroport de Reus haurà deixat d’operar, entre el 14 de març i l’1 de juliol, un mínim de 2.240 vols d’anada i de tornada que ja s’havien començat a comercialitzar abans de la COVID-19. La xifra es correspon amb les operacions que Ryanair (986), Jet2 (650), TUI (484) i EasyJet (80) –les quatre aerolínies vigents i amb més pes a l’aeròdrom– havien posat a la venda, per aquest període, quan encara no s’estaven aplicant restriccions de mobilitat pel virus, més les d’altres companyies amb menor presència com Sunway o Belavia Airlines. La incidència de la COVID-19 forçarà la totalitat dels aeroports a adoptar mesures addicionals per prevenir la propagació del virus. També ho faran les companyies, que fomenten el check-in online, l’ús de mascareta, conviden a comprovar la temperatura corporal abans de sortir de casa, no formar cues i evitar l’efectiu en els pagaments a bord. L’interior dels avions també haurà de desinfectar-se. amb més intensitat almenys durant aquest període.

tracking