Diari Més

Laboral

Treballadors d'FCC denuncien que el 30% dels vehicles tenen avaries

Quinze dies després de l’incendi d’un camió, reclamen que la licitació incorpori un increment salarial

Alguns vehicles «inservibles» s'han marcat amb una creu.

Treballadors d'FCC denuncien que el 30% dels vehicles tenen avariesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quinze dies després que un camió de la brossa s’incendiés i acabés explotant durant un servei a l’avinguda Marià Fortuny, els treballadors d’FCC «estem fent el que vam dir que faríem, que és tornar a la situació d’abans de la COVID-19 i no continuar sortint amb vehicles que posen en risc la seguretat dels treballadors i la de la ciutadania». El secretari general de sanejament urbà d’UGT a la demarcació, Ángel Martín de Sande, explica que «cada dia arrenquem amb un 30% o 40% de la flota avariada, entrant i sortint del taller durant la jornada, i els que l’han de fer servir tenen por» i reclama un cop més que, «d’una vegada, es tiri endavant la nova licitació que renovi el 100% del parc».

Els empleats disposen ja de 16 dels 18 vehicles en els quals l’Ajuntament ha invertit prop d’un milió d’euros i que lloga FCC per compensar el deteriorament de la flota després de successives pròrrogues del contracte. De Sande lamenta que, «tot i que ja vam dir que són un baló d’oxígen, no són suficients» i apunta que «tampoc són nous de trinca, fan la seva funció però són de segona mà». El secretari de sanejament urbà apunta que «amb la desescalada, cada vegada hi ha més gent al carrer i, per tant, això requereix més feina» i diu que «per tenir els vehicles treballant a ple rendiment i oferir el servei que Reus es mereix, cal que estiguin en bones condicions». Al recinte del polígon Agro-Reus hi ha uns quants camions amb creus negres pintades, assenyalats «perquè ja no es poden utilitzar» i també s’hi poden veure els que han quedat inservibles arran dels incendis ocorreguts en els darrers anys.

Durant el mes de juny

«Necessitem que la licitació es faci ja», apunta Martín, que insisteix que «cal que el nou plec que es redacti inclogui l’augment salarial que la plantilla reclama». «Si això no es fa pal·lès durant el mes de juny», assegura, «convocarem mobilitzacions que, tot i que seran pacífiques, es duran a terme, i no descartem anar a la vaga si res no canvia en aquest temps». Els treballadors pressionen pel nou contracte després que un primer concurs quedés aturat arran del recurs que l’empresa FCC Medio Ambiente SA –la qual figura a la documentació com «actual prestadora del servei» a la ciutat– i Fomento Valencia Medioambiente SA van presentar contar els plecs davant del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP). El TCCSP va tombar la pràctica totalitat dels punts però la licitació haurà de refer-se.

tracking