Diari Més

Veïnal

Queixes per incivisme i delinqüència al carrer de la Sardana de Reus

Veïns denuncien baralles i sorolls a aquesta zona

Un tram del carrer de la Sardana, ahir.

Queixes per incivisme i delinqüència al carrer de la Sardana de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les xarxes socials recullen, en els darrers dies, queixes de veïns de l’entorn del carrer de la Sardana que apunten baralles i episodis d’incivisme i delinqüència a aquest punt de la ciutat. El partit polític Entre Veïns ha emès una nota on lamentava que la zona «fa anys pateix vandalisme, baralles, tràfic de drogues, incivisme i sorolls» i concretava que «els veïns, a través de xarxes, ens fan fet arribar la desesperació davant d’aquesta situació que sembla no tenir solució». El president de l’Associació de Veïns d’Horts de Simó, Gustau Duran, apunta que «som conscients que hi ha una problemàtica, que s’han de buscar unes solucions, i per això estem treballant des de temps enrere per fer-ho conjuntament amb l’Ajuntament, amb la policia i altres actors».

Duran precisa que «hi ha hagut actes d’incivisme però des de l’associació de veïns, l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana s’està treballant per tal que el barri tingui una normalitat i hi hagi una bona convivència entre tots». «Busquem, exactament, la convivència, la manera d’aglutinar-ho tot i que no tinguin lloc certs actes incívics o que puguin molestar el veïnat», afegeix el president de l’Associació de Veïns d’Horts de Simó, que diu que «es tracta de que tothom pugui ser lliure d’exercir la seva feina i de viure al barri». Duran també recorda que l’entitat ha estat «treballant per aconseguir la instal·lació de càmeres de videovigilància al barri», les quals resten encara pendents de ser instal·lades a causa de demores per la COVID-19.

Entre Veïns parla de deixadesa

En el seu comunicat, Entre Veïns valora que «hi ha hagut una veritable deixadesa per part de l’Ajuntament, que coneixedor d’aquesta problemàtica prefereix mirar cap un altre costat, apropant-se al barri només per degustar les calçotades, botifarrades i altres plats tradicionals. Foto i cap a casa. Feina feta». I precisa que «la feina no està feta, i als fets ens remetem. Perquè sí que hi ha solució. Primer, reconeixent el problema; i segon, portant a terme una actuació transversal coordinada per Serveis Socials».

«S’ha de treballar en els problemes reals del veïnat, dotar d’equipaments a la zona, com ara un local digne per les associacions de veïns i la gent gran del barri, controlant el trapicheo, creant un cens de pisos ocupats», afegeix la nota, on la formació fa una denúncia pública del que considera «l’abandonament, per part de l’Ajuntament, del barri» i demana «actuacions immediates per tal de reconvertir la situació».

Càmeres demanades per l’AVV

Per la seva banda, fonts municipals consultades en relació al seu paper al barri expliquen que la Guàrdia Urbana actua al barri i que darrerament hi ha més presència policial. Recorden, també, que aquesta era una de les zones de la ciutat incloses en la pròxima fase d’instal·lació de càmeres de videovigilància, una mesura que hauria de constribuir a garantir la tranquil·litat al barri i a aquest carrer.

tracking