Diari Més

Religió

Catifes individuals i mascaretes en la tornada a la mesquita de Reus

As-sunnah farà 4 oracions al dia per a 150 fidels

Algunes de les primeres persones que han acudit a pregar.

Catifes individuals i mascaretes en la tornada a la mesquita de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mesquita As-sunnah de Reus ha reobert avui portes després de més de dos mesos tancada per acollir, de nou, la comunitat en les seves pregàries diàries. El portaveu de l’Associació dels Musulmans de Reus i Comarca que gestiona el centre de culte, Mohamed Said Badaoui, explica que «pensem que ara ha estat el moment idoni per fer el pas». Tot i haver pogut legalment recuperar l’activitat amb l’entrada en la Fase 2, el col·lectiu va preferir no fer-ho en coincidir aquest període amb el Ramadà, un moment de l’any on l’assistència a les oracions resulta més multitudinària. Ara, «comencem obrint per a quatre de les cinc oracions al dia i en la que es duria a terme a última hora hem optat, almenys aquesta setmana per veure com va, per restar tancats, donat que només hi ha una hora i mitja entre la quarta i la cinquena». Les limitacions d’aforament i la nova distància deixa la capacitat d’As-sunnah en «unes 150 persones» i, almenys fins al moment, la mesquita no s’ha plantejat sol·licitar l’ocupació del tram de via pública al carrer Tolerància que es fa servir per a esdeveniments on el temple es queda curt.

Qui acudeix a prendre part de l’oració a la mesquita ha de dur la mascareta posada i desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’accedir al recinte. Cal, a més, que «porti la seva catifa individual per col·locar-la damunt la que cobreix el terra de la mesquita i que ningú s’hagi de col·locar damunt de lloc que ha ocupat abans una altra persona». Amb tot, tal com precisa Badaoui, es farà una desinfecció general del total de les instal·lacions almenys un cop al dia. L’espai s’ha marcat i senyalitzat per tal que tothom tingui molt clar on ha de col·locar-se per garantir la seguretat.

Alhora, es demana a qualsevol que presenti símptomes febrils que no vagi a la mesquita, on no es podran fer servir els llibres i no està recomanada l’assistència amb joves menors de 12 anys, i l’ablució haurà de fer-se ara a casa.

Altres temples a la demarcació

Badaoui expressa que «la situació és molt estranya per a tothom perquè, habitualment, les oracions les fem els uns al costat dels altres» però considera que «hem de complir amb totes les normes que s’han marcat per garantir la seguretat, la salut i el bé de tothom». La reobertura d’As-sunnah coincideix amb la de la resta de mesquites de la demarcació, a través de la coordinadora de la Comunitat Musulmana de Tarragona i Província, que van reunir-se aquest cap de setmana i van acordar que «cada mesquita decidirà dins de les seves pròpies opcions per a quines oracions romandrà oberta». El que seguirà tancat, a Reus, és l’escola annexa a l’espai de la mesquita i on de manera habitual s’oferien classes de diferents idiomes i activitats. Aquesta «en principi, no tornarà a l’activitat fins el curs vinent, i haurem de veure llavors la situació en què estem i de quina manera podrà o no fer-se».

tracking