Diari Més

Equipaments

Dues empreses s'interessen en construir i explotar la piscina coberta de Reus

Finalitza la consulta de mercat impulsada per l’Ajuntament i la Covid-19 ajornarà el concurs per les obres entre dos i tres mesos

Una recreació de l'aspecte que tindrà el complex, que s'aixecarà a tocar de l'actual Pavelló Olímpic.

Dues empreses s'interessen en construir i explotar la piscina cobertacedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consulta de mercat que, a finals del 2019, l’Ajuntament de Reus va obrir en relació al projecte de la futura piscina coberta pública va tocar a la seva fi la setmana passada i deixa, tal com detallen fonts municipals al Diari Més, un total de dues empreses interessades en construir i explotar el nou equipament. Malgrat que, en un principi, el calendari del govern preveia iniciar la licitació de les obres aquest 30 de juny, les mateixes fonts precisen que el procés no s’activarà fins «d’aquí a dos o tres mesos» arran de demores atribuïdes a la Covid-19, tot i que la intenció de tirar-les endavant segueix intacta, asseguren.

Al moment de presentar-la, la inversió estimada en els treballs de construcció era, cenyint-se a l’avantprojecte, de 6.741.000 euros als quals caldria afegir despeses indirectes. I el model en què es pensava era el de la concessió. Aquest és un dels grans objectius del mandat i l’alcalde, Carles Pellicer, ha refermat públicament més d’un cop la voluntat que la piscina coberta quedés enllestida i activa durant la primavera del 2023.

Finalitzada la consulta, l’Ajuntament confirma que el següent pas a realitzar consisteix en l’elaboració del projecte definitiu que guiarà la construcció del complex. De fet, aquesta anàlisi del mercat havia deixat multitud de fronts oberts sobre la forma que prendrà la piscina, concebuda com a part de tot un centre de fitness, wellness i zona d’aigües cobertes, amb aprofitament de la coberta –que tindria una pista de 200 metres de corda i una zona central reservada per la realització d’exercicis amb aparells de cal·listènia–, i amb complements de serveis esportius per activitats outdoor, centralització de les oficines dels serveis municipals, i pista de bàsquet exterior. La seva creació retallarà l’entorn del Pavelló Olímpic.

L’espai va perfilar-se amb la idea d’oferir servei a unes 4.000 persones abonades com a mínim durant els primers anys en marxa. L’avantprojecte, elaborat per l’empresa Ubae Fitness, concreta que «a través d’aquest nou equipament es vol pal·liar el dèficit d’oferta en activitats aquàtiques que hi ha a Reus, però també oferir un servei integral d’activitat física i esport, és a dir, un centre integral de salut». La piscina, inclosa en una zona d’aigües, seria de 30 metres i aniria acompanyada d’un vas d’aprenentatge de 15x8 metres i piscina infantil. Tot plegat representaria 7.240 metres quadrats construïts i uns 5.000 d’urbanització.

Un alberg esportiu i un pàrquing

Una de les qüestions de rellevància que el govern pretenia resoldre a través de la consulta de mercat era la conveniència o no de construir, annex al complex, un aparcament subterrani i un alberg o un hostel per a esportistes. Pel que fa a l’alberg, la documentació de la consulta precisava que «es considera apropiat aquest tipus d’establiment atès que l’actual oferta d’allotjament no cobreix el segment de públic esportiu, de curta o mitja estada, per participació en competicions, accions de formació, centres de tecnificació esportiva, per als estudiants-esportistes i el turisme esportiu». En relació al pàrquing subterrani, l’Ajuntament valorava «la previsió de rotació d’abonats a l’equipament, sumat a l’activitat pròpia del Pavelló Olímpic i l’aparcament residencial de la zona». El govern decidirà sobre aquests dos aspectes en els pròxims mesos.

tracking