Diari Més

Promoció

Dos botiguers de Reus creen una guia 'online' amb comerços i serveis locals

Isaac Rovira i Joaquim Garrido difonen fotos, productes, horari i adreça dels establiments per propiciar el consum de proximitat

Els dos artífexs de la plataforma, que va començar a funcionar aquest 11 de maig.

Dos botiguers de Reus creen una guia 'online' amb comerços i serveis localsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una plataforma web recull, des de l’11 de maig, «fotografies interiors i exteriors, adreça, localització, enllaç a xarxes i a la pàgina pròpia, horaris i informació dels productes» de tots els comerços, restaurants i altres serveis amb local físic al centre i els barris de Reus que s’hi vulguin sumar. El lloc és fruit de més de dos anys de feina dels botiguers Isaac Rovira i Joaquim Garrido, amb negoci a la ciutat i que van veure clara la idea d’«una guia d’establiments locals, gratuïta, autogestionable i oberta a tothom» per «potenciar el comerç de proximitat» tot aprofitant la visibilitat que dona estar presents a internet, tal com explica Rovira.

En aquests prop de quinze dies que han passat des de l’activació pública de la guia, que pot consultar-se a www.reusshopping.cat, «hem penjat ja una cinquantena de fitxes» de negocis de diferents àmbits i «rebem unes 500 vistes al dia», precisa Garrido. La plataforma neix de manera altruista i compta amb «el suport de la Unió de Botiguers i El Tomb de Reus, que han exposat la iniciativa als seus associats perquè la coneguin». A mig termini, els dos empresaris proposen «desenvolupar una app per al mòbil» que faci encara més fàcil «localitzar allò que volem comprar entre els comerços de Reus, que són molts i molt bons».

La condició per formar part de la guia és, precisament, tenir botiga a Reus. També ser un comerç de caràcter originalment local, ja que «les grans cadenes tenen els seus sistemes de promoció i, des d’aquí, volem potenciar els que són de proximitat», afegeix Garrido. L’opció digital «és la més lògica perquè aquest és un món viu i canviant i, de vegades, s’editaven reculls en paper que, al poc temps quedaven desfasats». «D’aquesta manera, podem anar fent un seguiment periòdic de qui està obert, qui ha tancat, qui vol canviar alguna dada o si tot continua tal qual estava», detalla Rovira, que diu que «per a nosaltres és molt important que la informació sigui veraç, que estigui actualitzada i que es correspongui amb la realitat». La guia fa servir, també, paraules clar per aplanar la cerca de productes concrets o de les marques que es comercialitzen. Els establiments adherits fins al moment «són de tipologies molt diverses» i, fins i tot, «s’hi ha sumat ja un institut que difondrà els seus estudis per aquesta via»

«Els dos tenim botiga. Jo sóc de la tercera generació de comerciants. I, quan hem de comprar alguna cosa, procurem que sigui a Reus, que sempre ha estat un referent en aquest aspecte i ha estat conegut per això tota la vida», valora Rovira. Al seu torn, Garrido expressa que «els comerços donen vida a la ciutat i això és més important encara en la situació complicada que ha deixat la Covid-19» i sosté que «a través de la guia, podem aprofitar l’ús d’internet en un sentit positiu i dirigir les persones als establiments físics».

En cerca d’un benefici col·lectiu

La web que s’ha activat finalment ara és la tercera versió en què han treballat els dos empresaris, i vol esdevenir l’origen d’una aposta àmplia que inclourà l’adaptació a una app per a dispositius mòbils. S’adreça, a més, a un públic «de la zona, que va més enllà de Reus». «Si al del costat li va bé, si recuperem allò de passejar i comprar, segur que a la resta també ens va bé, i el benefici és col·lectiu», conclou Garrido.

tracking