Diari Més

Comerç

Es venen mones per la segona Pasqua, tot i que menys que a l'abril

Els pastissers elaboren excepcionalment el dolç

Ramon de la Fuente, de la Pastisseria Huguet.

Es venen mones per la segona Pasqua, tot i que menys que a l'abrilOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan l’emergència sanitària va complicar la tradició de les mones, la segona Pasqua va perfilar-se per als pastissers com un escenari possible on recuperar en certa forma la celebració i, amb ella, la venda d’aquests dolços típics. Ara, a les portes d’un 1 de juny que a la demarcació és laborable, els establiments atenen comandes de padrins que, a l’abril, havien quedat pendents de fer-li el gest al fillol i ho faran ara. La demanda existeix però, almenys fins al moment, és continguda.

Al capdavant del Forn Huguet, Ramon de la Fuente explica que «no ens servirà per salvar el que es va perdre però sí que ens farà tancar el mes una mica millor». Al seu torn, Miquel Caelles, de la Pastisseria Caelles, valora que «aquesta segona Pasqua, a diferència d’altres anys que no veníem cap mona, ja en tenim algunes d’encarregades». «No esperem ara, ni molt menys, les vendes de la primera Pasqua però sí que estem preparats, com a pastissers, per poder sevir», conclou.

Xocolata quan fa calor

Les temperatures pròpies de l’època de l’any dificulten ara la conservació de les figures de xocolata, tot i que als negocis es treballa en habitacions fredes i llocs frescos per assegurar-ne el bon estat. Per això, De la Fuente apunta que «intentem que tothom que en vulgui una es decanti per la xocolata negra, més resistent, perquè la xocolata blanca o amb llet es fon quan passa dels 25 graus i la negra es comporta molt millor». Aquests dies, «n’hem venut alguna del Seguici, camions, animals, pilotes de bàsquet i de futbol…». Per atendre peticions d’última hora, «hem preparat els típics ous, que tenen una forma consistent, però també en tenim d’altres que es poden escollir», afegeix De la Fuente. A la Pastisseria Caelles «la majoria de les que ens demanen són de bescuit: mantega, trufa, melmelada… Les que habitualment fem» tot i que «de figures de xocolata ens queden unes quantes». La qüestió de la xocolata, «malgrat que la tenim guardada a un lloc fresc, és complicada un cop surt de la pastisseria».

En relació al balanç econòmic vinculat a la Pasqua i a la incidència que hagi tingut la Covid-19, Calles explica que a l’abril «vam treballar molt i les vendes van ser similars». Per la seva banda, De la Fuente expressa que «s’ha fet un 10% del que es feia normalment» i diu que de cara a aquest 1 de juny «esperem vendre’n 50 o 60» i que «des de la Fase 1 s’ha notat que hi ha més moviment i cada dia rebem una comanda o altra». El fet que dilluns no sigui festiu a Tarragona farà, previsiblement, que la gent avanci les mones al cap de setmana i «n’hi ha hagut que tan bon punt van veure que es podia sortir ja van venir a buscar-ne la seva». Aquests dies «també està anant molt bé la coca de cireres, amb millor acollida i tot que altres anys». Ambdós establiments atenen encara encàrrecs per aquesta segona Pasqua, després d’una primera festa que va resultar atípica.

tracking