Diari Més

El Carme habilitarà una àrea blava amb 76 places a 1,5 euros l'hora

L’AVV L’Harmonia celebra la intervenció, provisional fins que es desdobli el CAP Sant Pere i es facin pisos, però voldria una tarifa per al veïnat

L'aparcament estarà en marxa a principis de juny.

El Carme habilitarà una àrea blava amb 76 places a 1,5 euros l'horaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les feines per donar lloc a una nova zona blava al barri del Carme s’han posat en marxa aquesta setmana, impulsades per Reus Mobilitat i Serveis, i crearan 76 places de pagament a l’illa generada pels carrers Sant Francesc, Closa de Freixa, Sant Benet i Sant Jaume. L’aparcament té caràcter provisional i ocuparà el solar on està previst, més endavant, el desdoblament del CAP Sant Pere i la construcció d’habitatge protegit.

El president de l’Associació de Veïns L’Harmonia del Carme, Josep Machado, valorava ahir que la intervenció que ara es duu a terme «donarà places d’estacionament al veïnat» tot i que la voluntat del barri era que s’hagués generat un preu especial per als veïns o «que hi hagués temps gratuït per comprar als comerços d’aquí». Amb tot, Machado confia que «en els propers dies, en puguem parlar». La valoració sobre l’inici de les obres, de qualsevol forma, és «positiva» ja que «després de 16 anys veiem que hi ha voluntat ferma de fer alguna cosa aquí i posar solució a les situacions que hi havia, i hi ha moviment».

El nou espai d’estacionament regulat amb parquímetre ampliarà fins a 131 les places d’aparcament de zona blava en un punt cèntric i a zona a tocar del tomb de Ravals com és l’entorn del carrer de Sant Benet, tal com precisen des de l’Ajuntament. L’empresa ha iniciat aquesta setmana els treballs d’asfaltat de l’àrea d’aparcament, i treballa amb la previsió de poder-la posar en marxa durant la primera quinzena d’aquest pròxim mes de juny.

Feines d’asfaltat

La zona blava que ara es crea tindrà la mateixa tarifa que les dues ja existents a tocar, al preu d’1,5 euros l’hora i que va descendint progressivament. Serà de llarga estada –màxim 4 hores– i disposarà de dos parquímetres que completaran els dos que ja hi ha actualment a les àrees de Sant Benet i de Sant Francesc. Aquesta setmana s’han portat a terme les tasques per anivellar i preparar el terreny, i ara s’executen els treballs d’asfaltat. Tot seguit es faran els treball de pintura i d’enllumenat.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, afirma que «la nova àrea d’aparcament forma part de la planificació d’actuacions previstes al barri i de les quals n’informem de manera puntual als veïns a través de la Comissió de Coordinació del Barri del Carme, integrada per representants polítics i tècnics municipals, per informar els representants de l’associació de veïns del barri». Marina Berasategui, regidora d’Urbanisme, explica que «les 76 noves places donen resposta a la vella reivindicació de més aparcament dels veïns del barri del Carme, i alhora dotem el centre de la ciutat de més oferta, donada la proximitat de la nova àrea al tomb de ravals». Aquesta és la segona zona blava que el govern crea en pocs mesos, després d’haver tarifat l’entorn de l’Hospital Sant Joan de Reus.

tracking