Diari Més

L'entorn del Santuari estrenarà un passeig verd paral·lel a la T-11

La represa de les obres del pla parcial del Camí dels Morts amplia ara el cinturó natural que ressegueix la ciutat per la zona est

Les feines per donar forma a l'espai van posar-se en marxa fa pocs dies.

L'entorn del Santuari estrenarà un passeig verd paral·lel a la T-11Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entorn del Santuari de Misericòrdia incorporarà properament un «passeig verd» que transcorrerà per darrere del convent de les Clarisses resseguint el carrer Vilafortuny. Des de l’Associació de Veïns El Santuari, el seu president Ramón Palmerín recorda que «la via verda la reivindicàvem des de feia temps per completar el que ja es va fer amb la reforma de la pista esportiva que hi ha a tocar del convent, inaugurada l’any 2018, perquè ens feia falta un lloc on poder caminar a la natura».

Fa pocs dies, amb l’inici de la desescalada, «en una de les primeres etapes que estava permès sortir, vam trobar-nos que les obres havien començat i sembla que possiblement el projecte ja estigui a mitges per enllaçar amb el carrer Migdia», afegeix Palmerín. Fonts municipals detallen al Diari Més que els treballs, que efectivament estan ara en marxa, es corresponen amb la creació de la zona verda prevista al pla parcial del Camí dels Morts, un dibuix urbanístic aprovat a principis dels 2000 però que va registrar l’any passat tot un seguit de canvis precisament relacionats amb la zona verda. La promotora del projecte va iniciar els moviments vinculats a la construcció d’habitatge a aquest punt després de l’aprovació del pla però el desenvolupament de la zona verda i d’altres sectors de l’àmbit van quedar aturats a conseqüència de l’anterior crisi econòmica. Ara, les feines s’han reprès i el veïnat podrà disposar, en un temps, d’un nou «pulmó verd», tal com detallen les mateixes fonts. El pla parcial del Camí dels Morts està vinculat a una obra privada que, com és habitual, inclou cessions per a zones verdes d’ús públic. Una d’aquestes cessions serà el passeig verd que ja ha començat a prendre forma. L’Ajuntament concreta que les obres «dotaran aquest espai d’un pulmó verd». Des del punt de vista urbanístic, la intervenció és d’interès perquè forma part de tot el cinturó verd que envolta la ciutat per la zona est, en paral·lel a la variant sud i connectarà també els voltants del santuari amb l’eix del Parc del Roquís, on precisament ara s’està construint un espai per a famílies.

El president de l’Associació de Veïns El Santuari valora que la materialització del passeig verd «servirà per netejar la zona, on hi havia moltes herbes sense cuidar que donaven lloc a l’aparició de rates, i estem encantats que el projecte avanci». Aquest tram que es genera «serà molt útil per sortir a córrer, passejar o simplement, fer un tomb caminant o amb el gos» i «és una cosa que reclamàvem des de feia un temps», afegeix.

Reduir el vandalisme

Palmerín espera que «la circulació de persones que ara hi haurà aquí també frenarà el vandalisme» en «un punt que realment estava brut i que s’havia de millorar d’alguna forma; si la forma és aquesta, ens sembla genial». Per aquest indret en concret, «la gent acostuma a passejar molt sovint, també en l’estat actual», però «quan hi hagi el passeig verd podrà fer-ho d’una altra manera i gaudir-ne». Les restriccions de la Covid-19 han fet valorar encara més entorns naturals que «fan la vida d’una altra manera» i que, en la desescalada, «atrauen, també algunes persones que viuen al nucli».

tracking