Diari Més

Corpus confina les catifes de flors als balcons i no hi haurà processó

Per seguretat, tampoc sortirà el Seguici, la missa es retransmetrà, l’ou com balla serà ‘online’ i sí que es manté el Toc de Festa

Un instant de la processó, durant una edició anterior de Corpus.

Corpus confina les catifes de flors als balcons i no hi haurà processóOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Igual que la Festa Major de Sant Pere, Corpus també confinarà la major part de la seva programació a Reus aquest 2020. Enguany, tal com precisa el prior de la Prioral de Sant Pere, mossèn Antoni Cedó, «no es podran fer les catifes de flors que diferents entitats habitualment preparen al carrer i tampoc hi haurà la processó de la tarda» però «sí que farem un acte eucarístic dins de la prioral» que haurà de cenyir-se als condicionants de la Covid-19 i probablement pugui seguir-se per internet, a través de Youtube. Pel que fa a la part més popular de la celebració, fonts municipals detallen al Diari Més que «els actes presencials no podran dur-se a terme per tal de vetllar per la salut i la seguretat de la ciutadania».

Per això, i a conseqüència de la crisi sanitària, «el Seguici no podrà sortir ni dijous, ni dissabte ni diumenge» en les ballades i cercaviles i, així, «tampoc hi haurà els bous de foc». L’Ajuntament sí que editarà, tal com fa cada any, el programa físic de Corpus, que es podrà recollir quan es produeixi la reobertura de les oficines municipals. Aquesta vegada, la imatge del programa està dedicada a les catifes de flors. Precisament les catifes no es confeccionaran enguany al carrer i «es buscarà la promoció d’activitats per tal que la gent les pugui fer a casa seva, amb flors o altres elements, i que les pugui compartir a través de les xarxes socials». Si els materials ho permeten, o si es tracta de lones pintades, també es convida a «que es puguin penjar als balcons» durant les dates de Corpus. Una fórmula similar s’ha previst en relació a la coca amb cireres, que cada any es reparteix a grans i petits al Mercadal i que, ara, es queda a casa. «A través del programa Gastrocultura», que està vinculat al projecte Reus@Casa i difon consells de cuina des de les xarxes socials de Reus Cultura, «el Forn Sistaré farà i compartirà online la recepta».

Una altra activitat que habitualment impulsa l’Ajuntament de Reus és l’ou com balla, a l’atri de Sant Sebastià, que no es realitzarà físicament. Sí que es generarà i publicarà un enllaç on serà possible veure’l en equilibri damunt de l’aigua online, a través d’imatges enregistrades en les edicions anteriors. A més, «s’oferirà un taller perquè la gent es construeixi a casa seva el seu ou com balla a casa».

El so del campanar

El que sí que es mantindrà com sempre seran els Tocs de Festa, que van a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. El primer toc serà el dijous –enguany, 11 de juny–, dia de Corpus, a les 9.30 h. Pel que fa a la processó, «s’està treballant per recuperar les imatges d’altres anys a través de pel·lícules del Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR) que també es compartiran».

tracking