Diari Més

Tecnologia

El wifi públic arribarà a 13 zones més enllà del centre de Reus

L’Ajuntament lliurarà ordinadors a 200 famílies i ofereix una app per compartir la connexió particular

Una imatge d'arxiu d'un dels punts de wifi de la ciutat.

El wifi públic arribarà a 13 zones més enllà del centre de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xarxa de wifi municipal incorporarà fins a 13 noves emissores que faran possible, segons detallava ahir la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, que la connexió pública arribi a «zones de la ciutat menys cèntriques l’any 2021». L’ampliació, que es du a terme a través de la subvenció Wifi4EU, prioritzarà les àrees més poblades, que compten amb parcs i places, i que estan ara més allunyades dels punts wifi existents.

En detall, estrenaran accés a internet a la via pública el barri Muralla, Horts de Miró –a l’entorn del Centre Cívic Llevant i a l’entorn de l’Arxiu–, Mas Abelló, l’entorn del Tanatori municipal, el barri Juroca, el Fortuny, el carrer de la Sardana, l’entorn de la Biblioteca Central Xavier Amorós, el barri Gaudí –a l’entorn del Centre Cívic Mestral–, el Parc de l’1 d’Octubre, el barri del Carme i Mas Iglesias –a l’entorn de la Biblioteca Pere Anguera–. Flores detallava ahir que, durant el període de confinament, «l’ús del wifi públic lògicament ha baixat» ja que el servei està ideat per fer-lo servir a les places i «no a certa distància ni a l’interior de les cases». La col·locació de les 13 noves emissores hauria de coincidir amb un període de normalitat en relació a la Covid-19.

Precisament conscient de les necessitats que la quarantena ha posat de manifest, l’Ajuntament lliurarà enguany 200 equips informàtics –pc, pantalla, teclat i ratolí o bé per portàtil; i impressora– i connexió 4G amb un bo social durant sis mesos a famílies i persones que no en tinguin. Ho farà mitjançant una convocatòria oberta que donarà preferència a perfils socials i econòmics més vulnerables. La previsió és que se’n puguin beneficiar 500 persones. Els equips seran reutilitzats, de l’Ajuntament o de donacions d’empreses i de particulars Per accedir-hi, però, serà condició imprescindible la realització de cursos d’alfabetització digital que s’oferiran a través del Mas Carandell.

Obrir l’internet de forma segura

D’altra banda, «l’Ajuntament ha localitzat una aplicació creada a Cantàbria que permet compartir de manera segura el wifi de particular a particular, en un entorn de veïnatge, anònimament», tal com precisava ahir Flores, que subratllava que «obrir-lo sense cap control pot generar problemes de seguretat i no és recomanable». L’app està, de moment, disponible només per al sistema Android i es troba amb el nom de DonoMiWifi.

tracking