Diari Més

Societat

Reus viurà una de les primeres concentracions amb mascareta i distància social

Endavant crida a acudir dimarts al Mercadal per reactivar les mobilitzacions al carrer davant la «pèrdua de llibertats i drets»

Concentració per la vaga general a Reus (II)

Concentració per la vaga general a Reus (II)Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endavant OSAN Baix Camp ha convocat, aquest dimarts 26 de maig, a la plaça del Mercadal de Reus, una concentració amb la voluntat d’«aglutinar el màxim possible de lluites del territori: la feminista, la sindical, l’antifeixista, la de l’habitatge i totes les que s’hi vulguin sumar». Sota el lema Recuperem els carrers, la cita busca, tal com expliquen des de l’organització, «posar de manifest la mala gestió del govern català i estatal» i denunciar que, «amb les mobilitzacions aturades» per l’estat d’alarma derivat de la Covid-19, «estem en un moment molt crític i no el pot acabar assumint, com sempre, la classe treballadora». Aquest temps, expliquen des d’Endavant, «ha suposat un retrocés de les llibertats i els drets» i «la situació tindrà greus conseqüències».

L’acte, que arrencarà a les 20 hores, és una de les primeres concentracions que haurà autoritzat el Ministeri de l’Interior i l’organització detalla que compta amb tots els permisos necessaris per dur-se a terme. S’hauran de prendre, això sí, mesures de seguretat per prevenir la propagació del virus. Per això, «haurem de marcar el terra per garantir la distància», els assistents hauran de dur mascaretes i les pancartes no seran portades per diverses persones sinó de manera individual. El fet que es tracti d’una protesta estàtica hauria de facilitar l’aplicació d’aquests nous criteris.

Convocatòria autoritzada

Precisament una altra de les qüestions que Endavant reivindica amb aquesta convocatòria és «el dret a manifestar-se», especialment després de «tant de temps en què la població s’ha mantingut a casa i aïllada». En un comunicat, el col·lectiu indica que «ara més que mai, cal tornar a ocupar els espais públics, especialment després que aquesta setmana els Mossos hagin reprimitdiverses concentracions a Barcelona i, fins i tot, hagin detingut una persona». «Tot i que el conseller d’Interior, Miquel Buch, declarés que el govern es mostrava favorable a l’autorització d’accions al carrer,una vegada més s’ha pogut veure com ha actuat de manera restrictiva i desproporcionada contra moviments socials iorganitzacions polítiques», afegeix el comunicat. La concentració «ha estat comunicada i permesa pels organismes corresponents».

tracking