Diari Més

La Hispània tindrà una plaça i comerç, a més dels pisos i el pàrquing

L’Ajuntament realitza des de dimarts cates al subsòl de l’àrea blava, feines prèvies a l’execució de l’ambiciós projecte urbanístic

Els treballs iniciats aquests dies a l'actual espai d'aparcament de la Riera Miró.

La Hispània tindrà una plaça i comerç, a més dels pisos i el pàrquingOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Operaris contractats per l’Ajuntament van iniciar dimarts i realitzaran fins divendres, a l’àrea blava de la Riera Miró, un estudi geotècnic per analitzar el subsòl. El sondeig és un pas endavant que es correspon amb les feines prèvies a l’execució del projecte urbanístic de l’antiga Hispània, recuperat per JxR en la campanya del 26-M i que ha d’implicar, al llarg del mandat, la construcció d’habitatges i d’un aparcament subterrani. L’estudi d’obres de la Hispània havia quedat inclòs al Pla d’Inversions 2019 i dotat amb 350.000 euros.

La regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarès, explica al Diari Més que el Pla de Millora Urbana que redefinirà aquest àmbit de la ciutat «està molt avançat» i comportarà la construcció de dos blocs –un d’ells d’habitatge protegit i sota el model de Redessa, i l’altre de lliure, ambdós de planta baixa més quatre i amb prop de 30 pisos cadascun d’ells– i el pàrquing subterrani amb capacitat per a fins a 400 vehicles.

La intervenció inclou també, tal com precisa Pallarès, «la creació d’una plaça que donarà pas i esponjarà la zona» i reservaria «espais per a usos comercials», probablement als baixos dels edificis, així com uns metres per a «equipaments municipals» que podrien ser oficines. L’estudi geotècnic es realitza ara per continuar progressant en l’actuació, tenint en compte la paràlisi que l’estat d’alarma de la Covid-19 ha imposat sobre algunes tramitacions. «En el context en què ens trobem, hem volgut avançar tota aquella feina que, internament, l’Ajuntament pot fer», detalla la regidora, que diu que «tan bon punt hi hagi una certa normalitat en aquest aspecte, ja podrem seguir endavant i haver fet això ens permetrà no haver d’aturar-nos en el temps».

Adaptar-se a la renda de l’inquilí

Els blocs de pisos ocuparan un 30% de la superfície total, que és de 4.800 metres íntegrament de propietat municipal, amb 800 metres cadascun d’ells. El d’habitatge protegit «es destinarà a lloguer social» i «seguirà el mateix sistema que s’aplica als 160 pisos d’aquest tipus gestionats per Redessa a la ciutat», els quals es troben a plena ocupació. Encara no s’ha definit de quantes habitacions seran els habitatges perquè «tot i que habitualment se’n feien de dues, han sorgit noves tipologies de famílies que poden necessitar més espai». El lloguer assequible «és un sistema que funciona bé perquè s’adapta a la renda i a les característiques de les persones» i que «genera una morositat molt propera a zero». La voluntat és treure primer a licitació la parcel·la que ocuparà el bloc lliure –el qual serà perfilat pel promotor– per captar ingressos destinats a la materialització de la resta del projecte de la Hispània. Aixecar el bloc de pisos socials podria suposar una inversió pròxima al milió d’euros. Els nous plantejaments que ha generat la Covid-19 portaran el govern a estudiar fòrmules de finançament.

El primer en construir-se serà, amb tota probabilitat, l’aparcament, que «resulta molt necessari si mirem la ubicació i tot el que hi ha a l’entorn d’aquest punt, i haurà d’anar acompanyat d’estudis de mobilitat». Per això ja s’estan efectuant les cates al subsòl, donat que el pàrquing requerirà l’excavació d’un total de tres plantes. Els espais que es destinarien a usos comercials i als equipaments municipals ocuparan prop de 2.000 metres al global de la superfície que ara és una àrea blava i la intenció és integrar també el carrer de l’Àngel de la Guarda en la planificació «per tal que tot quedi unificat». A falta d’acabar d’acordar-ho, l’aparcament mantinria l’entrada per on actualment s’accedeix a l’àrea blava.

tracking