Diari Més

Economia

El comerç local de Reus espera ingressar 1,2 MEUR a través de bons de consum

El Pla de Reactivació de Reus posarà a la venda 40.000 tiquets al preu de 20 euros i amb un valor de 30 per gastar a botigues, restaurants o serveis

Persones caminen amb bosses pel centre de Reus.

El comerç local de Reus espera ingressar 1,2 MEUR a través de bons de consumOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus, dotat amb 4,5 milions d’euros i que recull una cinquantena d’accions per revertir la crisi derivada de la Covid-19, començarà a aplicar-lo l’Ajuntament «en un termini no superior a dos mesos». El full de ruta aborda dos àmbits: l’assistencial i social, i el de l’activitat econòmica. El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats; la regidora d’Economia i Coneixement, Teresa Pallarès; i la de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, van detallar ahir en una compareixença les mesures vinculades al segon d’aquests capítols. Entre elles destaca la creació de 40.000 bons per comprar als comerços locals i la confecció d’una programació cultural als carrers de la ciutat.

En aquest sentit, Caelles precisava que «som conscients de les conseqüències que la crisi sanitària està tenint en l’àmbit econòmic i l’empresarial i, per això, una bona part de les propostes estan encaminades a posar en marxa aquest motor» i deia que «considerem important realitzar accions orientades a despertar la demanda». En relació a la dinàmica que seguiran els 40.000 bons, detallava que «cada bo tindrà un preu de 20 euros i permetrà fer compres per valor de 30 euros, de manera que l’Ajuntament posarà aquests 10 euros addicionals». Hi podran optar totes «les persones majors de 18 anys que visquin a Reus» i «la previsió, tot i que s’està acabant de definir, és que es puguin adquirir a una plataforma digital». L’Ajuntament dedica a aquesta iniciativa una inversió de fins a 400.000 euros. Els bons es podran gastar «al comerç minorista, serveis i hostaleria». S’espera que això generi «un impacte de prop d’1,2 milions a la ciutat». La programació cultural a places i carrers «encara s’ha de concretar».

Un model «més just i equitatiu»

Des de la regidoria d’Economia, Pallarès explicava ahir que es crearà un sistema d’«incubadora digital, un projecte de mentoring per atraure talent» i «bons tecnològics d’assessorament i digitalització dels negocis i subvencions directes». El Pla de Reactivació Econòmica i Social inclou també un fons de creació de cooperatives o programes d’orientació laboral. Tant Pallarès com Prats, coincidien ahir en que el document que guiarà Reus per deixar enrere les conseqüències de la Covid-19 «és de tots» per «dibuixar un model de ciutat més just i equitatiu» en la definició del qual «s’ha escoltat la veu de més de 80 persones». «Per mirar d’afrontar amb èxit la crisi es fa imprescindible evitar la destrucció de llocs de treball i en aquest apartat hem definit cinc grans línies estratègiques: generació de llocs de feina, subvencions, suport a l’emprenedoria, l’assessorament i la formació i suport», concloïa Prats. L’àmbit econòmic del pla s’endú 2,9 dels 4,5 milions.

Els marxants tornaran a principis de juny

Els mercats de marxants de Reus que, regularment, envoltaven en dies concrets el Mercat Central i el Mercat del Carrilet, tornaran a posar-se en marxa «amb certes limitacions i totes les restriccions previstes, en la Fase 3, que seria el dia 8 de juny», tal com explicava ahir el regidor d’Empresa, i Ocupació, Carles Prats. Tot i ser la previsió amb què treballa ara el govern de Reus, la data no és concreta ja que s’ajustarà al pas de fases que ha d’aprovar-se successivament en les pròximes setmanes. El Pla de Reactivació Econòmica i Social contempla «l’exempció dels marxants del pagament de la taxa per un període de tres mesos més, fins al 30 de setembre de 2020», segons recull la documentació que va presentar l’Ajuntament aquest mateix dilluns. El retorn dels marxants als seus llocs de venda estava permès amb l’inici de la Fase 1, però el govern ha preferit esperar-se encara una mica més a autoritzar-lo per una qüestió de precaució i de prudència.

tracking