Diari Més

Economia

El Cafè de Reus reobre el 15 de juny, després d'un any i mig tancat

El local servirà una cervesa pròpia, la Confinada, i oferirà informació de la carta en codis QR

Obrirà sota la gestió de Factoria Disbarat SL, una aliança formada per Indaleci Salas i David Soley.

El Cafè de Reus reobre el 15 de juny, després d'un any i mig tancatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reobertura del Cafè de Reus ja té data: el 15 de juny. L’emblemàtic establiment recuperarà la seva activitat després d’un any i mig tancat i ho farà sota la gestió de Factoria Disbarat SL, una aliança formada per Indaleci Salas i David Soley, que ha llogat aquest local de propietat municipal i ubicat als baixos del carrer Metge Fortuny. Tot i que, en un principi, la idea era obrir portes durant el mes de març, l’espai tornarà a rebre clientela en poques setmanes i ho farà ja completament equipat per ajustar-se a l’escenari que ha deixat la Covid-19. El confinament ha estat molt prolífic per a la nova gerència. Un dels dos socis, Indaleci Salas, explica al Diari Més que «fins i tot, hem fet una cervesa pròpia, que hem anomenat la Confinada, que ha estat creada per nosaltres mateixos i que s’estrenarà el primer dia».

El negoci fa una forta aposta per la innovació tecnològica i inclourà, entre altres, codis QR als mantells que es posin a les taules perquè els comensals puguin accedir a través del telèfon mòbil, «a tota la informació sobre els aliments que els estem servint». El Cafè de Reus també treballa en un sistema per limitar el contacte amb els cambrers, en un futur proper, i que les comandes puguin formular-les els clients directament a la cuina a través de mitjans digitals. I habilitarà la seva web per acceptar reserves al local -a dins o a fora– però també per menjar per emportar o a domicili.

Terrassa i una oferta molt plural

Les dues plantes del local tenen capacitat per a 45 persones cadascuna d’elles i la superior serà un reservat. També es recuperarà la terrassa, que es col·locarà al Mercadal davant del Tomàs Barberà i forçarà a redibuixar, de nou, el mapa de la plaça. Salas concreta que «el concepte és un espai gastronòmic on conviuran diverses propostes: hi haurà llaunes, tapes, plats, guisats, cuina de mercat però també menús i serveis adaptats per a grups o una carta més indie gurmet adreçada a persones veganes, crudiveganes, vegetarianes o fins i tot amb algun tipus d’al·lèrgia determinada». Factoria Disbarat SL ha previst que «es programaran esdeveniments i hi haurà música en vinil i en acústic». Per a Salas, obrir el 15 de juny no és una opció valenta sinó una «oportunitat que volem afrontar». El Cafè de Reus «preservarà la seva essència» en aquesta nova etapa i ha volgut, coincidint amb la Covid-19, «crear un protocol sanitari que va fins i tot més enllà del que marca l’Estat».

El Cafè de Reus ha tancat i reobert diversos cops en els darrers anys amb diferents grups i persones al capdavant. La darrera vegada que va abaixar la persiana va ser al novembre del 2018. L’ús de l’espai havia estat polèmic pel fet que el ple va aprovar, també al 2018, un any de carència en el pagament del lloguer a un anterior inquilí a canvi que a l’interior de l’establiment es realitzessin obres de reforma.

tracking