Diari Més

Societat

«Necessitem que ens deixin repatriar el cos del pare des de Tànger»

La família del difunt exjugador del CF Reus Pepe Pérez denuncia traves de l’Estat amb el seu trasllat

Clàudia Pérez en una imatge amb el seu pare.

«Necessitem que ens deixin repatriar el cos del pare des de Tànger»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La filla i la dona de l’exfutbolista del CF Reus Pepe Pérez, que ha mort a Tànger aquest 10 de maig, demanen ajuda per repatriar el cos del difunt. L’exjugador, que va ser un dels artífexs de l’ascens del club roig-i-negre a Segona B l’any 1981, ha perdut la vida en un accident a casa seva al Marroc, on residia la darrera dècada amb la seva dona per qüestions de feina.

Després de més d’una setmana esperant per poder tornar a Reus, la vídua es troba ara que «no els deixen venir junts», explica la filla d’ambdós, Clàudia Pérez, que diu que «l’opció que ens donen és que la meva mare viatgi en un vaixell de repatriació que surt aquest divendres, on diuen que el meu pare no hi pot anar perquè és mort, i que ell es quedi al Marroc en un tanatori; i ens plantegen enviar-lo després a Espanya, en una data inconcreta, en un vaixell de mercaderies, o bé que l’enterrem directament allà».

El problema per fer la repatriació conjunta «sembla ser que tenen algun inconvenient amb què una persona morta viatgi en el mateix ferri que la resta de passatgers, tot i que aniria en un cotxe fúnebre o una ambulància» i «també ens diuen que, com que el cotxe fúnebre on aniria és el Marroc, no pot ser que vingui a Espanya perquè no se sap quan hi haurà un altre vaixell on pugui fer el trajecte invers», afegeix Pérez, que expressa que «reclamem al govern espanyol que posi un cotxe fúnebre o una ambulància des d’aquí per evitar aquest problema».

«Evidentment», diu, «la meva mare no pot marxar sense el pare perquè no sabem què passarà després amb el seu cos ni on anirà a parar» i «no és la nostra voluntat enterrar-lo a Tànger, ja que som d’aquí i tota la família estem aquí, i ells estaven al Marroc per la feina». La filla apunta que «el Marroc havia donat el vistiplau i li havia dit a la meva mare que sortirien els dos junts, havíem estat fent gestions i ens confirmaven que tot estava en ordre» però que «aquest diumenge, la secretària del consolat d’Espanya la va trucar per dir-li que ella podia anar al vaixell de repatriats però que el meu pare no perquè és un mort».

«Ens hem quedat de pedra», diu, i lamenta que «la mort del pare és una cosa prou dura però ens ho estan fent tot encara més difícil». Pérez detalla que el ferri és ara l’única via perquè «de vols no n’hi ha» i expressa que «ho hem de resoldre abans de divendres perquè els meus pares pugin al vaixell, que és dels primers durant la Covid-19 i no sabem quan n’hi haurà més».

Embarcar a un vaixell divendres

La filla indica que «nosaltres tenim una assegurança de repatriació i de decés i el meu pare, tot i estar al Marroc, és espanyol i té dret a poder tornar a enterrar-se a aquí com qualsevol». I recorda que «allà no es poden fer incineracions» i que, per tant, «el que ens proposen és deixar el cos en una cambra frigorífica no sabem fins quant de temps a l’espera de la solució que necessitem aconseguir». El ferri amb què la família demana repatriar el cos de Pepe Pérez arribarà a Andalusia i «un cop allà sí que tenim garantit que podríem acabar el viatge fins a Reus, però necessitem que ens deixin tornar el cos del pare a Espanya».

Fonts del Ministeri d’Afers Exteriors precisen que el consolat a Tànger «està seguint el tema i intentant facilitar la repatriació» però sostenen que el viatge en ferri «de moment, no és possible» al·ludint al mateix argument sobre el cotxe fúnebre.

tracking