Diari Més

Salut

Adrià Comella presidirà el Consell de la nova entitat Salut Sant Joan

El regidor Òscar Subirats i el doctor Eduard Prats són els dos vocals reusencs a l’òrgan del CatSalut que gestionarà l’Hospital

Comella, en primer terme amb Òscar Peris, al Sant Joan de Reus.

Adrià Comella presidirà el Consell de la nova entitat Salut Sant JoanOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell d’Administració de la nova entitat de dret públic (EDP) Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp, que assumirà la gestió de l’Hospital Sant Joan de Reus, de la primària de Sagessa i de Ginsa, ha quedat constituït per acord del Govern de la Generalitat i, en el marc del mateix pas, s’han definit els noms que l’integren. La presidència de l’òrgan que pilotarà la reordenació del mapa sanitari reusenc s’ha posat en mans del director del CatSalut, Adrià Comella, qui tindrà com a vicepresident Ivan Planas, director de l’Àrea de Recursos Econòmics, Patrimoni i Inversions de la Generalitat.

Un total de cinc vocalies completen el Consell d’Administració de l’EDP, dues de les quals directament vinculades a Reus en les figures del regidor de Salut i president de l’Hospital Sant Joan, Òscar Subirats, i el doctor Eduard Prats.

Tal com explica Subirats al Diari Més, «el que sempre hem dit, que és que el municipi continuaria estant present a l’hospital, està garantit i ho seguirà estant», ja sigui a través d’aquestes dues persones «o, més endavant, amb altres noms».

Anar de la mà amb el Joan XXIII

Això resulta útil, valora el regidor de Salut, «durant aquesta primera etapa, per acabar de fer el traspàs; i, sempre, per tenir veu a l’Hospital i que continuï garantint la qualitat de l’assistència i la millor cartera de serveis així com la seva ampliació i el seu lligam amb el territori, i que jugui el seu paper en la investigació». També «perquè mantingui el caràcter universitari i perquè esdevingui un pol de creixement socioeconòmic a la ciutat adreçat a la recerca mèdica». «Estant al Consell podem insistir en que això passi i aportar els continguts», detalla Subirats, que diu que «no només pensem en l’Hospital com a tal sinó en que és la referència de tot un territori i cal aconseguir, amb el Joan XXIII, crear un punt de força per disposar de serveis de més alta complexitat que es realitzen a Barcelona i que el més normal és que es puguin oferir aquí, perquè la xifra de població ho permet».

En relació a l’entrada del doctor Eduard Prats com a vocal, el regidor concreta que és «un històric del Sant Joan i una persona reconeguda a la ciutat per la seva implicació i dedicació al llarg de molts anys d’exercici» i en la seva etapa «es va iniciar tota la part de la professionalització» del centre sanitari. Per això «és un valor important, amb criteri i molta experiència en el funcionament de l’Hospital».

El fet que la presidència del Consell de l’EDP Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp recaigui en Comella, «té sentit perquè l’EDP s’ha creat estant ell de director del CatSalut i la seva primera intenció és ser-hi» i «no deixa de ser una prova més de l’interès del CatSalut en el funcionament i en el futur que li espera a l’Hospital», diu Subirats.

Rafael Gomáriz serà el secretari

Pel que fa a les altres tres vocalies fins arribar a cinc, també serà vocal Ramon Descarrega, gerent de la Regió Sanitària del Camp i que va accedir al càrrec al 2018 rellevant Roger Pla. Els altres dos vocals són la riudomenca Mercè Salvat, gerent de governança d’empreses pròpies del CatSalut i Xavier Rodríguez Guasch, que és director de Serveis del Departament de Salut. Al seu torn, exercirà de secretari del Consell d’Administració Rafael Gomáriz, cap de la gerència jurídica del CatSalut.

El Consell de Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp és bessó del de l’EDP Salut Terres de l’Ebre que s’implantarà a Móra llevat de la presència de Subirats, Prats i Descarrega perquè «són resultat del trasllat de les meses negociadores». La vigència del Consell «ho serà fins que Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp assumeixi la gestió de l’Hospital Sant Joan i, en tot cas, no més enllà de quatre anys», tal com recull l’acord de Govern. El director de l’Hospital continua sent, almenys ara, Mateu Huguet.

tracking