Diari Més

Medi Ambient

Els empleats de la brossa de Reus tornaran a deixar al parc els vehicles obsolets

Un camió va explotar de matinada i en ple servei

L'estat en què va quedar el camió, a l'avinguda Marià Fortuny.

Els empleats de la brossa de Reus tornaran a deixar al parc els vehicles obsoletsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un camió de la brossa va incendiar-se i registrar una explosió la nit d’aquest dimecres mentre feia servei a l’avinguda de Marià Fortuny. Els fets van produir-se quan passaven pocs minuts de les dotze i fins al lloc, alertades per la Guàrdia Urbana, van desplaçar-se quatre dotacions de Bombers que van donar per controlat el foc a la 1.35 h. L’explosió va generar neguit entre els veïns, i l’alcalde Carles Pellicer detallava a través de xarxes que no s’havia produït cap víctima.

L’Ajuntament manté que s’ha obert una investigació per esclarir els motius de l’incendi i que es llogarà un camió per reemplaçar el que ha quedat inservible. El secretari general de sanejament urbà d’UGT a la demarcació de Tarragona, Ángel Martín de Sande, alerta que «podria haver ocorregut una desgràcia però el conductor va poder sortir del camió» i avança que a FCC «tornarem a la situació de fa dos mesos: els vehicles que no garanteixin la seguretat dels treballadors i de la ciutadania es quedaran al parc». De Sande diu que, dels 18 vehicles que l’Ajuntament va anunciar que incorporaria, «fins ara només n’hem rebut 10 i ja vam explicar que eren un baló d’oxigen però no la solució». Per això, «la nova licitació de la brossa ha de tirar endavant».

El camió era de càrrega lateral, funcionava amb gas i gasoil, «tenia 12 anys i havia passat pel taller per tal que li canviessin tot el sistema elèctric», diu De Sandre, que destaca que «al parc n’hi ha tres o quatre més iguals que aquest». La CUP demanarà la documentació del vehicle i el socialista Andreu Martín lamenta que «els treballadors i la ciutadania han patit massa incidents greus», en els anys de pròrroga del contracte.

tracking